Herec Sean Penn si prochází velmi smutným obdobím. V neděli 9. října totiž zemřela jeho milovaná maminka, taktéž známá herečka Eileen Ryanová (†94). Ta zazářila například ve filmech MagnoliaVyvrhelKřižovatka smrti či Jmenuji se Sam, kde si mimochodem zahrála po boku svého syna.

Celá Pennova rodina pochází z uměleckého světa. Nejenom jeho maminka byla slavnou, i tatínek Leo Penn byl hercem a režisérem (†77). Eileen si ho vzala za manžela pouhé dva měsíce po seznámení. Přes čtyřicet let jim to dokonale klapalo a manželi zůstali až do jeho smrti v roce 1998.

Nejenom Sean, hvězda Tajemné řeky, Sladkého ničemy či životopisného snímku Milk, i jeho sourozenci se uchytili v zábavním průmyslu. Mladší bratr Chris Penn (†40) byl stejně jako on hercem, než v poměrně nízkém věku podlehl nespecifikované srdeční chorobě, a starší brácha Michael Penn (64) je zase úspěšný zpěvák. Právě on tragickou novinku o své mamince potvrdil na sociální síti, konkrétně na twitteru. Sdílel její fotografii se stručným, ale bolestným popiskem: „Včera jsme ztratili maminku.“

Video
Video se připravuje ...

Hana Zagorová (†75): Její velká vítězství a nejtěžší životní zkoušky Videohub

Přestože se Eileen ráda objevovala na červeném koberci společně se svými syny, a světlům kamer se rozhodně také nevyhýbala (naposledy se objevila ve filmu v roce 2011, šlo o oceňované drama Spoluautor), její prioritou vždy bylo herectví divadelní. Na Broadwayi účinkovala v řadě úspěšných her, než se nakonec stáhla z veřejnosti a odešla, jak se říká, do hereckého důchodu.

Oplakávat ji nyní budou nejenom fanoušci a její dva potomci, ale i tři vnoučata. Sean Penn měl se svou dnes již ex-manželkou Robin Wrightovou (56) dvě děti, syna Hoppera (29) a dceru Dylan (31), Michael má syna Liama.

Fotogalerie
45 fotografií