Majitelka veleúspěšné kosmetické značky bydlí na předměstí Los Angeles, zvaném Calabasas. Před pár dny nasedla do letadla, zaparkovaného na letišti Van Nuys, a odletěla do Camarilla. Soukromý tryskáč zhruba šedesáti kilometrovou vzdálenost překonal za 12 minut, jak vyplývá z dat o leteckém provozu portálu ADSBExchange.

Autem by to trvalo déle – jenže když připočtete půlhodinovou cestu z domova k letadlu, máte přesun v délce celkem 42 minut, zatímco vozem by tam byla o tři minuty dřív! A ještě by trochu pošetřila planetu a ušetřila na nákladech. Vždyť jen palivo na takový let vyjde v přepočtu na 38 tisíc korun, k tomu přičtěme letištní poplatky, mzdu pilota atd. To ale miliardářku, jejíž jmění magazín Forbes odhaduje na 14,3 miliardy Kč, jistě netrápí. Ale dbát by mohla aspoň na ovzduší, k jehož ochraně vyzývá svých 359 milionů fanoušků na sociálních sítích.

Dělá to běžně

Rozhodně to přitom nebylo poprvé, služba Celebrity Jets sleduje soukromé tryskáče slavných soustavně. Například o pár dní dřív letěl její tryskáč z Camarilla do Van Nuys (tentokrát 17 minut) a ještě tentýž den vyrazil do Palm Springs, kde dosedl po 29 minutách letu (to by autem z letiště trvalo dvě hodiny)...

Dva miliardové stroje

Bombardier Global 7500 pořídila Kylie roku 2020, údajně za 72,8 milionu dolarů (1,7 mld. Kč). Jde o největší »byznysový« letoun na trhu, ten její má ale jen 10 sedadel, vyvedených v bílé kůži a zdobených jejími iniciálami. Místo dalších míst má ložnici, šatnu a bar. A když se jí zachce, sedne do druhého letadla, které má její partner, rapper Travis Scott (31). Jde o Embraer ERJ190-100, ještě větší stroj pro víc než 100 lidí – ovšem v jeho luxusní úpravě pojme jen 19... Utratil za něj přibližně stejně jako Kylie.

Video
Video se připravuje ...

Kim Kardashian poprvé ukázala třetí dítě! Ve videu své sestry Kylie 

Fotogalerie
67 fotografií