Přestože byl tento soud ostře sledován veřejností, čtyřiaosmdesátiletý komik Bill Cosby se k němu osobně nedostavil. Především prý proto, že veškerá obvinění odmítá. A že jsou velmi vážná... Judy Huthová vypověděla, že komik ji a její o rok starší kamarádku pozval do sídla Playboye, když jí bylo 16 a jemu 37 let. Porotcům řekla, že ji vzal za ruku a pak se s její vynucenou pomocí sám ukájel.

Cosby na videozáznamu výpovědi uvedl, že si na Huthovou nepamatuje. K incidentu podle něj nemohlo dojít, protože by v té době nepokračoval v sexuálním styku s někým, kdo ještě nebyl plnoletý. Podle ženy však moc věděl, že je náctiletá, a proto je nyní nucen vyplatit jí tučné odškodné ve výši 500 tisíc dolarů (11,7 milionu Kč) za citové strádání a psychickou újmu...

Hercova obhájkyně v průběhu procesu zpochybňovala ženinu výpověď, včetně jejího revidovaného časového harmonogramu. Při podání žaloby v prosinci 2014 Huthová uvedla, že k incidentu došlo v roce 1974, kdy jí bylo 15 let. Posléze porotcům řekla, že nedávno dospěla k závěru, že se v roce spletla, a nyní se domnívá, že se to stalo v roce 1975. Přesto však soud rozhodl v ženin prospěch.

VIDEO: Znělka seriálu Cosby Show

Cosby byl přitom před pouhými 11 měsíci propuštěn z vězení. Nejvyšší soud amerického státu Pensylvánie tehdy zrušil odsuzující verdikt z roku 2018, kdy byl uznán vinným ze zdrogování a znásilnění své někdejší přítelkyně Andrey Constandové (49). K tomuto incidentu mělo dojít v roce 2004. Státní nejvyšší soud zasáhl v momentě, kdy si už Cosby odpykal více než dva roky z trestu, který mohl trvat až deset let.

Černošský herec Bill Cosby býval přitom známý jako ideální „americký táta“, především díky své roli milujícího a chápavého otce v sitcomu Cosby Show, který jednu dobu běžel i na českých televizních obrazovkách. Obvinění desítek žen ze sexuálních útoků, které se podle nich odehrály i pět desítek let zpět, ale jeho reputaci rodinně zaměřeného člověka podle agentury Reuters navždy zničily...

 

Aréna hvězd – Největší koncertní bomba už v září 2022! Michal David, Monika Absolonová, Dalibor Janda a spousta dalších. Vstupenky si zajistíte ZDE!

Fotogalerie
33 fotografií