Heike Makatschová (50) si v Lásce nebeské z roku 2003 zahrála asistentku Miu, která sváděla (a také úspěšně svedla) šéfa designérské agentury, kde pracovala, tedy ženatého Harryho v podání Alana Rickmana (†69). Se svou filmovou postavou měla ale herečka prý jenom pramálo společného - a dnes už dokonce ani vizáž. Ve filmu totiž měla výrazný make-up a černé mikádo, díky němuž vynikly její velké oči i smyslné rty, zatímco v reálu je tahle dnes již padesátnice blondýnkou, která vsází spíše na přirozenost.

V současné Heike by rozhodně nikdo nepoznal onu uhrančivou brunetu lepých tvarů, jíž Harry neodolal a koupil jí zlatý přívěsek, který jeho žena s tváří Emmy Thompsonové (62) omylem považovala za svůj náhodou objevený vánoční dárek - a když pak pod stromkem šperk nenašla, pochopila, jak se věci mají, a Štědrý večer celý proplakala. Sympatická Němka má dnes na krku pět křížků, úspěšnou filmografii, která zahrnuje například drama Zlodějka knih, sci-fi Resident Evil či komedii Bože, ty seš hajzl, a velice štíhlou postavu.

VIDEO: Láska nebeská: 7 věcí, které jste o filmu nevěděli

Video
Video se připravuje ...

Láska nebeská: 7 věcí, které jste o filmu nevěděli Videohub

Heike v minulosti randila například s posledním představitelem Jamese Bonda Danielem Craigem (54), s nímž se poznala v roce 1996 při natáčení. Jejich filmová láska přerostla ve skutečnou a strávili spolu dlouhých sedm let. Důvodem rozchodu se stala jejich pracovní vytíženost, kvůli níž nezvládali vztah na dálku. Dnes má Heike tři dcery, z toho dvě s bývalým manželem Maxem Martinem Schröderem (48), frontmanem německé indie kapely Tomte. Aktuálně chodí s hercem Trystanem Pütterem (41), který je o 9 let mladší než ona.

Fotogalerie
31 fotografií