Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C

Ceny BAFTA 2022: Zlobivé rozparky, šaty jako stan i prapodivné kombinace!

/
  • Letošní předávání cen BAFTA
    15. března 2022 ● 05:00

    V neděli se v Londýně rozdávaly filmové ceny Britské akademie (British Academy of Film and Television Arts, BAFTA). Na červeném koberci opět nechyběly ty největší hvězdy showbyznysu a ani tentokrát nebyla nouze o nápadité róby! Podívejte se, kdo zaujal až moc a kdo naopak vůbec. 

    Ceny BAFTA za nejlepší film i režii získal v neděli v Londýně snímek Síla psa Novozélanďanky Jane Campionové. Jako nejlepší herec byl na britských filmových cenách vyznamenán Američan Will Smith za ztvárnění otce tenistek Williamsových ve filmu Král Richard: Zrození šampiónek. Cenu pro nejlepší herečku převzala Britka Joanna Scanlanová za roli vdovy ve snímku Epilog lásky.

     

    Na ceny BAFTA byla Síla psa, v níž si v produkci Netflixu zahráli Benedict Cumberbatch a Kirsten Dunstová, nominována celkem osmkrát. Ještě více - 11 - nominací získal výpravný sci-fi snímek Duna. Žádné z hlavních ocenění si ale nakonec neodnesl.

     

    Cenu za vynikající britský film dostal šestkrát nominovaný černobílý snímek Belfast, který natočil - inspirován vlastním dětstvím v Severním Irsku - Kenneth Branagh. Nejlepší původní scénář mělo podle britské akademie komediální drama Lékořicová pizza, nejlepší scénář podle předlohy pak drama V rytmu srdce. V kategorii neanglicky mluvený film uspěl japonský snímek Drive My Car, který je rovněž nominován na Oscara.

  • 1.

    Lady Gaga

    Lady Gaga (35) byla nominována za hlavní roli Patrizie Reggianiové (73) ve filmu Ridleyho Scotta Klan Gucci. Do Royal Albert Hall, kde se sláva konala, dorazila oděná ve stylu starých hollywoodských hvězd. Elegantní tmavozelenou róbu doplnila jemnými šperky a stylovou klasickou vlnou. Neodpustila si ale extrémně vysoké platformy na jehlovém podpatku. 

  • 2.

    Ariana DeBoseová

    Americká herečka Ariana DeBoseová (31) si odnesla sošku za nejlepší ženský výkon ve vedlejší roli. Když zaslechla své jméno, byla tak zaskočená, že si neodpustila několik sprostých nadávek. Na akci dorazila v kanárkově žluté róbě od Oscara De La Renty s nebezpečně vysokým rozparkem a kvůli svému rozrušení málem ukázala mnohem víc, než chtěla...

  • 3.

    Millie Bobby Brownová

    Hvězda Stranger Things Millie Bobby Brownová sice nedávno oslavila teprve osmnácté narozeniny, na předávání cen BAFTA ale přišla vymóděná tak usedle, že působila jako čtyřicítka. Nepomohl ani fakt, že se poprvé ukázala na červeném koberci se svým přítelem Jakem Bongiovim (19), synem legendárního hudebníka Jona Bon Joviho (60). 

  • 4.

    Salma Hayeková

    Salma Hayeková (55) to naopak rozjela skoro až příliš. Předvedla jak nadupaný dekolt, tak svůdné nožky. Vysoký rozparek jí ale po celý večer dával pořádně zabrat. 

  • 5.

    Tom Hiddleston a Zawe Ashtonová

    Jedním z moderátorů galavečera byl i Tom Hiddleston (41), kterému dělala společnost jeho partnerka, herečka Zawe Ashtonová (37). Ačkoli je Zawe krásná žena, na akci si zvolila outfit, který to spolehlivě schoval. Róbu ve tvaru růžového stanu doplnila nenápadným ulíznutým účesem a černou kabelkou. 

  • 6.

    Sienna Millerová

    Herečka Sienna Millerová (40) dorazila díky nominaci snímku Duna. Pozornost na sebe strhla již pozdním příchodem, její róba se ale postarala o zbytek. Sienna zvolila opravdu zvláštní kombinaci lesklých krémových šatů, krajkových černých rukavic a dlouhého stříbrného náhrdelníku s geometrickými motivy.

  • 7.

    Emma Watsonová

    Někdejší šprtka Hermiona z Harryho Pottera Emma Watsonová (31) nepřišla jako nominovaná, ale jako zvláštní host, který předal jednu z cen. Herečka zvolila dvoubarevné šaty s jednoduchým černým vrškem s hlubokým výstřihem a nabíranou bílou sukní, která vzadu přecházela do dlouhé vlečky, zatímco vepředu odhalovala stehna. 

  • 8.

    Lucy Boyntonová

    Herečka Lucy Boyntonová (28) si vybrala opravdu originální kousek. Bohužel se podle fanoušků zařadila mezi ty úplně nejhůře oblečené celebrity večera. Nepomohl ani fakt, že její šaty pochází z kolekce jaro-léto pro letošní rok módního domu Chanel. 

  • 9.

    Naomi Campbellová

    Kráska Naomi Campbellová (51) často nemá problém ukázat skoro i to, co nemá, tentokrát ale udělala nečekanou výjimku. Své věrné tak trochu zklamala. Dorazila totiž oděná v černých šatech s dlouhým rukávem i sukní a spolehlivě zahalila úplně všechny křivky, které má. 

  • 10.

    Bimini Bon Boulashová

    Pozornost k sobě strhla i drag queen Bimini Bon Boulashová, v civilním životě Thomas Hibbitts (28). Bon Boulashová oblékla cosi mezi šaty a záclonou, svalnaté nožky obalila bílými punčochami a na ruce navlékla modré rukavičky. Třešničkou na dortu byl extravagantní make-up.

  • 11.

    Galerie

    VIDEO: Trapasy Českých lvů: Pády před Rudolfinem, odhalený rozkrok a nepozvaný Klíma

    Video
    Video se připravuje ...

    Trapasy Českých lvů: Pády před Rudolfinem, odhalený rozkrok a nepozvaný Klíma Videohub

    Fotogalerie
    89 fotografií

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy