Hvězda komiksové filmové série X-Men na takto smutný Den otců nejspíš hned tak nezapomene. „V tento den, v časných ranních hodinách, můj otec mírumilovně zesnul. A i když jsem skutečně velice smutný, jsem naplněn neskutečnou vděčností a láskou. Můj táta byl jedním slovem mimořádný. Svůj život zasvětil rodině, práci a víře. Modlím se, aby byl nyní v míru s Bohem,“ napsal na své profily na sociálních sítích, tedy jak na instagram, tak i na facebook, australský herec Hugh Jackman. Rovněž sdílel snímek svého otce, sympatického šedivého muže, jenž byl pro svého slavného syna skutečným hrdinou.

Christopher John Jackman byl účetní anglického původu, který společně se svou ženou emigroval do Austrálie ještě předtím, než se Hugh narodil. Když ale bylo slavnému herci pouhých osm let, jeho rodiče se rozvedli a matka se odstěhovala zpátky do Anglie. Jackman, společně se svými čtyřmi sourozenci, zůstal na starost otci, který je všechny musel vychovávat sám.

Po pěti letech od rozpadu manželství se pokusil Christopher přemluvit svou ex-manželku k návratu, ta však již byla znovu provdaná a o svou bývalou rodinu neprojevila sebemenší zájem. Hughovi prý trvalo spoustu let, než jí dokázal odpustit, a dodnes se pravidelně několikrát do roka vídají.

VIDEO: Hugh Jackman se ošklivě zranil při jízdě na laně

Video
Video se připravuje ...

Hugh Jackman se ošklivě zranil při jízdě na laně Youtube.com

Velikou životní oporou i obrovským vzorem mu byl především tatínek Christopher, a to je i důvod, proč je z jeho skonu tak zničený. Hvězda filmů Van Hellsing, Největší showman či Bídníci (v nichž Jackman předvedl své pěvecké nadání), druhý den poděkovala svým příznivcům, kteří ho zahrnuli kondolencemi. Nebyli mezi nimi jenom ti, co si ho oblíbili na stříbrném plátně, ale i herečtí kolegové. „Měl jsem to štěstí, že jsem tvého otce poznal,“ napsal mu například Ryan Reynolds (44), představitel Deadpoola. „Je mi to tak líto, Hughu,“ přidala se herečka Naomi Wattsová (52).

Mezi smutečními přáními se objevila i slova „je mi moc, moc líto nevyčíslitelné ztráty tvého tatínka, Hughu.“ To mu vzkázal herec Richard E. Grant (64), jenž před několika málo dny pohřbil svou manželku Joan Washingtovonovou, s níž strávil 35 let ve spokojeném manželství. Moc dobře proto chápal Jackmanovu bolest.

Ten v reakci na všechna milá slova, kterými jej všichni zahrnuli, natočil několikavteřinové video, v němž pokynul fanouškům sklenicí na martini s nejasným obsahem. „Děkuji za všechny vaše zprávy. Jsem vděčný za všechnu tu lásku a vaše modlitby. Na tátu.“

Fotogalerie
68 fotografií