Boseman hrál i v televizních seriálech jako Kriminálka New York, Anatomie lži či Odložené případy. Ve filmu Get On Up - Příběh Jamese Browna ztvárnil hlavního hrdinu, zpěváka a hudebního skladatele Jamese Browna. Pro studio Marvel ztělesnil černošského superhrdinu ve filmu Black Panther, který během necelého měsíce po uvedení do kin utržil více než miliardu dolarů.

Boseman zemřel ve svém domu v oblasti Los Angeles, obklopen manželkou a svou rodinou, uvedla publicistka Nicki Fioravanteová.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It is with immeasurable grief that we confirm the passing of Chadwick Boseman.⁣ ⁣ Chadwick was diagnosed with stage III colon cancer in 2016, and battled with it these last 4 years as it progressed to stage IV. ⁣ ⁣ A true fighter, Chadwick persevered through it all, and brought you many of the films you have come to love so much. From Marshall to Da 5 Bloods, August Wilson’s Ma Rainey’s Black Bottom and several more, all were filmed during and between countless surgeries and chemotherapy. ⁣ ⁣ It was the honor of his career to bring King T’Challa to life in Black Panther. ⁣ ⁣ He died in his home, with his wife and family by his side. ⁣ ⁣ The family thanks you for your love and prayers, and asks that you continue to respect their privacy during this difficult time. ⁣ ⁣ Photo Credit: @samjonespictures

Příspěvek sdílený Chadwick Boseman (@chadwickboseman),

Podle prohlášení rodiny lékaři zjistili u herce rakovinu tlustého střeva před čtyřmi lety. Když mu byla diagnostikována, byla již ve třetím stadiu. Chadwick se ale projevil jako opravdový bojovník: natáčel i během nesčetných operací a chemoterapie.

Boseman o své nemoci veřejně nemluvil, dodala AP.

"Jaká jemná a nadaná duše. Všem nám mezi operacemi a chemoterapií ukazoval tu velikost. Tak vypadá důstojnost," napsala na twitteru populární herečka a moderátorka Oprah Winfreyová.

Nejstarší syn Martina Luthera Kinga, bojovníka za práva černochů, na téže sociální síti napsal, že Boseman oživil historii svým ztvárněním černošských osobností, například hráče baseballu Jackieho Robinsona nebo soulového zpěváka Jamese Browna.

Úctu vzdalo zesnulému herci také studio Marvel, podle nějž zde Bosemanův odkaz zůstane navždy.

"Byla to jemná duše a výborný umělec, který s námi zůstane navždy díky svým ikonickým výkonům, které podal během své krátké, ale zářné kariéry," uvedl v prohlášení herec Denzel Washington.

Fotogalerie
35 fotografií