Stewartovy začátky, a to nejen ve filmové branži, byly neslavné. Herec, narozený 23. července 1961 v kanadské provincii Ontario, až do svých třiceti let nevěděl, jak s životem naložit. Po úspěšném absolvování univerzity střídal jedno zaměstnání za druhým, než si řekl, že by svět mohl ovlivnit svým talentem.

Pokoušel se skládat hudbu, ale více mu šlo psaní. S bratrem napsali scénář k nízkorozpočtovému filmu Mark of the Beast. Byl to propadák ve všech ohledech... Stewartovi ovšem otevřel dveře do jiných projektů. Kvůli řadě nešťastných rozhodnutí a nerozvážnosti se u nich moc dlouho neohřál a s obrovským dluhem na krku skončil na ulici.

Herec dva měsíce přespával na lavičce a žebral o peníze na jídlo, které pak často směňoval za alkohol. V téže době se u něj rozvinul těžký zápal plic, a když to Stewart už začal vzdávat a nedoufal, že se štěstí někdy přikloní na jeho stranu, zaslechl o castingu do nového seriálu Vražedné pobřeží.

VIDEO: Nové informace o stavu Josefa Laufera! A smůla Gombitové. Co od Ivany nečekala?

Video
Video se připravuje ...

Nové informace o stavu Josefa Laufera! A smůla Gombitové. Co od Ivany nečekala? Bára Horáková, Lukáš Červený

Tehdy byl Stewart už více než rok a půl bez práce. Neměl co ztratit. Na zkoušku se dostavil ztrhaný, neupravený a značně podnapilý. A paradoxně se tím zalíbil režisérovi, který do role Nicka Slaughtera, nebojácného plážového povaleče bojujícího se zlořády, hledal přesně někoho takového.

A tak se zrodil nový hit a nová hvězda. Stewart se z bezdomovce stal miláčkem diváků, hlavně pak divaček, jež se rozplývaly nad jeho rozhalenkou a mužnou chlupatou hrudí. Na chvíli se posadil i do režisérského křesla a natočil 5 z celkového počtu 66 epizod.

Po úspěchu seriálu neměl Stewart o role nouze. Lákaly ho spíše ty seriálové. Objevil se například ve Flashpointu, Nikitě z roku 2011 nebo sci-fi Kill Joys, který se s diváky rozloučil loni po pěti řadách. Ač je herci téměř šedesát let a změnil účes, z tmavého dlouhého ohonu se již stal sněhově bílý krátký sestřih, ženy při zaznění jeho jméno tají dech a vzpomínají na časy, kdy se s rozevlátou košilí řítil za dalším nebezpečným zločincem.

VIDEO: Dcery Gotta na nože! Lucii došla trpělivost, Dominika lže! A děsivá kletba pro Vondráčkovou

Video
Video se připravuje ...

Dcery Gotta na nože! Lucii došla trpělivost, Dominika lže! A děsivá kletba pro Vondráčkovou Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
13 fotografií