A to konkrétně na hereččině instagramu. Jako prozatím poslední fotku na svůj oficiální profil totiž Naya Riveraová umístila snímek sebe se svým malým synem Joseym (4). K obrázku herečka a milující máma přidala popisek „Just the two of us“ tedy v překladu „Jen my dva“. Někdo by v tom mohl vidět jen náhodu, jsou ale konspirátoři, kteří poukazují na stejnojmennou píseň od rapera Eminema (47).

Ta vyšla na albu Slim Shady v roce 1997 a blond raper v ní zpívá o matce, která se se svým potomkem ocitne na jezeře a bohužel v něm i utone. „Máma sebou šplíchne do jezera,“ dala by se přeložit jedna z vět písničky, která je svým tématem velmi ponurá a neradostná. Podobně jako současná situace kolem zmizelé černovlásky. S pokračujícím, zatím ovšem bezvýsledným pátráním po americké herečce začala teorie o Eminemově písničce čím dál víc rezonovat napříč sociálními sítěmi. I pod fotkou, na které Naya líbá svého syna na čelo, už se na profilu drobné krásky původem z Portugalska objevily silně znějící hlasy.

„Působí to jako vzkaz od sebevražedkyně, pokud to tedy skutečně souvisí s Eminemovou písní. Zpívá se v ní totiž o pádu maminky do řeky a o jejím klesání ke dnu. Zdá se to celé velmi depresivní a sebevražedné,“ obává se jedna z fanynek hereckým talentem obdarované Američanky. Herečku, která se proslavila především svou rolí v seriálu Glee, svědci viděli naposledy živou a bez zjevných známek jakéhokoli poranění na člunu na jezeře Piru. Společnost jí dělal její malý syn Josey. Pak záhadně zmizela. Policisté, příbuzní i přátelé vytrvávají v párání, optimismus se ale pomalu vytrácí.  

Fotogalerie
27 fotografií