Bocelli se na sociálních sítích obrátil k fanouškům a prozradil jim tajemství svého života – i on se v březnu nakazil koronavirem. Slavný operní zpěvák měl naštěstí mírné příznaky a z covidu-19 se plně vyléčil. Co ho na nemoci ale vyděsilo nejvíc, byla její infekčnost.

„Pandemie, která otřásla světem, postihla – i když jen mírně – mě a celou mou rodinu,“ uvedl na svých facebookových stránkách. Pozitivní diagnózu částečně tajil z respektu k nakaženým, kterým koronavirus způsobil vážnější zdravotní komplikace. Hlavně ale chtěl chránit své blízké.

„Rozhodl jsem se, že bude nejlepší zprávu nešířit dál. Nechtěl jsem znepokojovat fanoušky a zároveň jsem si přál uchránit soukromí své rodiny.“ Na závěr dodal, že plánuje darovat plazmu, která by měla pomoct s vývojem vakcíny. Téhož dne byl spatřen s manželkou v nemocnici v Pise.

Podle tenoristy se celá rodina uzdravila již na konci března a všichni měli stejné symptomy – lehkou horečku, rýmu a kašel. O Velikonocích už Bocelli zkroušeným a izolovaným Italům odehrál soukromý koncert v Miláně, který se do jejich domovů přenášel online.

Fotogalerie
34 fotografií