Žádost o rozvod Bradovi na stůl přistála v roce 2016 a o tři roky později se konečně rozvedli. Soudní proces samozřejmě doprovázely blamáže, mystifikace, ovlivňování svědků i vlastních dětí. Za to poslední Jolieová od soudce schytala varování, a tak později raději sekala dobrotu.

Tento rok Pitt zase slavil – svobodný mládenec a konečně majitel Oscara. Může to být ještě lepší? Ano. Ale také horší. Jeho exmanželka si usmyslela, že muž, který stále dochází na schůzky anonymních alkoholiků, se nemůže postarat o pět nezletilých dětí.

Nejstaršího Maddoxe, kterému je 18 a studuje v Jižní Koreji, do požadovaného posudku o péči dětí nezahrnula, avšak na Paxe (16), Zaharu (15), Shiloh (13) a dvojčata Knoxe (11) a Vivenne (11) si soudce posvítí. Znalecký posudek hloubkově prozkoumá jejich vztah s otcem a zjistí, zda došlo k problémům či zneužívání a pokusí se vyhodnotit, zda mají Pittovy stinné stránky dopad na výchovu pětice sourozenců.

Jolieová se bude snažit Pitta zdiskreditovat a odebrat mu střídavou péči, za kterou pracně bojoval a na niž musela herečka nakonec kývnout. Posudek se bude pravděpodobně soustředit na jeho alkoholovou závislost, kvůli které se v první řadě rozvedli – Pitt měl v opilosti v letadle zaútočit na Maddoxe.

Pitt v nedávném rozhovoru pro New York Times uvedl, že už rok a půl chodí na schůzky anonymních alkoholiků. „Zašel jsem tak daleko, jak to jen šlo, tudíž jsem s pitím musel skoncovat. Všichni ti muži tam sedí kolem dokola, jsou sdílní a upřímní způsobem, jaký jsem ještě nezažil. Je to bezpečné místo, kde vás nikdo nesoudí, takže nesoudíte ani sebe.“

Pitt má sice střídavou péči, ale už více než půl roku ho s dětmi pohromadě nikdo neviděl. Angelina je přitom bere na různé premiéry, na nákupy nebo do cukrárny, což během další soudní tahanice může na Pitta vrhnout špatné světlo.

VIDEO: Účes podle Angeliny Jolie, který hravě zvládnete.

Video
Video se připravuje ...

Účes podle Angeliny Jolie, který hravě zvládnete. David Hanuš

Fotogalerie
78 fotografií