Americký herec Kirk Douglas se proslavil díky desítkám filmových rolí, včetně té nejoslavovanější - filmového Spartaka ze stejnojmenného filmu Stanleyho Kubricka.

Když na počátku února odešel, truchlil nad jeho ztrátou celý filmový svět, včetně jeho syna, neméně úspěšného herce Michaela Douglase. Ten otci věnoval dojemná slova rozloučení: „Pro mě a mé bratry Joela a Petra to byl prostě táta, pro Catherine úžasný tchán, pro vnoučata milující dědeček a pro manželku Anne skvělý choť. Dovolte mi, abych uzavřel slovy, která jsem mu řekl o jeho posledních narozeninách a která zůstanou vždy pravdivá. Tati - moc tě miluji a jsem tak hrdý, že jsem tvůj syn,“ napsal ve svém loučení Michael. 

Kirk během své úspěšné kariéry nashromáždil značné jmění, které se odhaduje na 60 milionů dolarů, tj. v přepočtu na skoro miliardu a půl českých korun. Podle informací, které uveřejnil britský Mirror, se ale rozhodl všechno rozdělit na dobročinné účely. 50 milionů dolarů dostane k dipozici Douglasova Nadace, kterou Kirk založil se svou ženou Anne. Zbylých 10 milionů si rozdělí Univerzita sv. Vavřince, divadlo, církev a dětská nemocnice v Los Angeles.

Douglasova rodina z majetku neuvidí nic. Pokud ovšem jde o Michaela, nejspíš ho to vůbec mrzet nebude. Odhaduje se, že hvězda filmů Základní instinkt, Válka Roseových nebo Volný pád disponuje majetkem 300 milionů dolarů, tj. 5krát tolik jako jeho táta.

Fotogalerie
51 fotografií