Srbská herečka Nadja Reginová zemřela 8. dubna 2019, jenom sedm dní po Tanie Malletové, která v dobrodružném snímku o agentovi Jejího Veličenstva, Jamesi Bondovi, byla její milostnou sokyní. Nadja si však zahrála rovnou ve dvou bondovkách, a to dva různé charaktery. Kromě Goldfingera, kde jakožto svůdná břišní tanečnice Bonita sváděla agenta 007 ve vaně, se objevila o rok dříve v Srdečných pozdravech z Ruska. Tam ztvárnila milenku padoucha Kerima Beye (Pedro Armendáriz, †51).

„Bohužel jsme se dozvěděli o smrti Nadji Reginové. V těchto smutných časech jsme v myšlenkách s její rodinou a přáteli,“ píše se na oficiálním twitterovém účtu tvůrců legendárních bondovek, jenž tuhle zarmucující informaci vlastně potvrdil. Okatá brunetka, co vyrůstala v Jugoslávii a vystudovala Akademii dramatických umění v Bělehradě, se přitom hereckému povolání nevěnovala. Její původ se odrážel v jejím exotickém přízvuku, pro který byla stále obsazována do typově velice podobných rolí, což se jí velice záhy omrzelo.

Léta jí bylo trapně, když si uvědomila, že právě ona byla ženou, která učarovala muži, co si zásadně dává jenom suché martini. Protřepané, nemíchané. „Abych byla upřímná, od začátku jsem z toho byla velmi rozpačitá, protože to byly tak malé role,“ prohlašovala. Názor však změnila poté, co se i královna Alžběta II. (92) v rámci zahajovacího ceremoniálu olympijských her v Londýně v roce 2012 stala - takovou trochu jinou - Bond Girl po boku současného Bonda, tedy herce Daniela Craiga (51). „Tehdy jsem si řekla, no, když je to dost dobré pro Její Veličenstvo, nemám se za co stydět ani já!“

Se svou sestrou Jelenou založila vydavatelství Honeyglen Publishing Ltd, kde v roce 1980 vydala svou první knihu, e-book The Victims and the Fools (Oběti a blázni). Poté se stala autorkou ještě dvou dalších románů, pohádkového příběhu The Puppet Planet (Planeta loutek), a napsala rovněž své vlastní memoáry nazvané Recollections (Vzpomínky), v nichž s láskou zavzpomínala na spolupráci se Seanem Connerym (88). Mimochodem, sice byla vdaná, ale jako spisovatelka používala své rodné příjmení, Podereginová.

VIDEO: James Bond (v podání Daniela Craiga) ve filmu Spectre

Video
Video se připravuje ...

James Bond ve filmu Spectre Youtube/BPŽ

Fotogalerie
13 fotografií