Do té doby měla facebooková stránka policie v Blackpoolu, malého města poblíž Manchesteru, u každého příspěvku sotva pár komentářů, a aby se neřeklo, i pár sdílení.  Kriminálník s tváří Rosse Gellera však vyvolal neuvěřitelné množství vtipných reakcí. Jedna jediná fotka během jednoho jediného dne získala na 62 tisíc lajků, 166 tisíc komentářů a 110 tisíc sdílení. Fanoušci populárního seriálu o skupince kamarádů div neshodili internet neuvěřitelným množstvím hlášek, které za ta léta takřka zlidověly, memů a gifů. David Schwimmer byl zkrátka na první pohled vinen!

Herci, mnohokrát v příspěvku označovanému, celá záležitost neunikla, a s humorem sobě vlastním vzápětí nahrál video ne nepodobné originálnímu záznamu, ve kterém se i on snaží odnést karton piv z obchodu. „Přísahám, že to nejsem já. Jak můžete vidět, byl jsem v New Yorku. Těžce pracující policii v Blackpool přeji hodně štěstí při vyšetřování!“ napsal Schwimmer ke svému příspěvku a přiložil i hashtag #játonebyl.

Policie na to reagovala s okouzlujícím nadhledem. Sympatickému herci poděkovala (s mnoha rozesmátými smajlíky) za podporu a všem diskutujícím sdělila, že si Rossovo alibi jaksepatří prověřila. „Děkujeme všem za rychlou odezvu. Tuto záležitost jsme důkladně prošetřili a potvrdili jsme, že David Schwimmer byl toho dne skutečně v Americe. Omlouváme se, ale muselo to být,“ reagovala policie. Medializace případu by však přece jenom mohla napomoci vypátrání skutečného pachatele...

Fotogalerie
15 fotografií