Vyšetřování zpěvaččiny smrti bylo konečně uzavřeno jako nešťastná náhoda. Jak bylo řečeno u koronerského soudu ve Westminsteru, O'Riordan se utopila ve vaně poté, co požila nadměrné množství alkoholu během jedné ze svých ‚manických fází‘ způsobených bipolární poruchou.

„Byla nalezena ve vaně tváří nahoru, na sobě měla pyžamo,“ zaznělo v soudní síni ve čtvrtek, tedy v den nedožitých 47. narozenin zesnulé Dolores. V jejím hotelovém pokoji pak policie údajně hned pět prázdných lahviček alkoholu z minibaru, prázdnou láhev od šampaňského, krabičky od léků a cigarety. Mrtvou ji našla pokojová služba.

Interpretka písní Zombie či In Your Head se závislostí na alkoholu a drogách bojovala už dlouhá léta, ovšem v loňském roce se měla snažit přestat. Podle jejího psychiatra dělala velké pokroky, ovšem o Vánocích opět spadla na dno, načež v lednu zemřela. V krvi měla velké množství alkoholu, ovšem nejednalo se o sebevraždu, jelikož nezanechala žádný vzkaz na rozloučenou. Jednou už si přitom život vzít chtěla, v roce 2017 v opilosti začala vzkaz psát, než upadla do bezvědomí.

Posledního rozloučení se rodačka z Irska dočkala 23. ledna v kostele Saint Ailbe’s Church. Oplakávali ji především maminka Eileen, exmanžel Don Burton s dětmi, ale na pohřbu byla i řada známých osobností včetně zbylých členů kapely The Cranberries.

VIDEO: Zpěvačku Lambady zavraždili. Její tělo našli ohořelé v autě

Video
Video se připravuje ...

Zpěvačku Lambady zavraždili. Její tělo našli ohořelé v autě. Youtube/Kaoma

Fotogalerie
63 fotografií