Z některých záběrů z dokumentu se dělá člověku zle. Houseový DJ Avicii má na nich evidentně problém udržet oči otevřené. Je vidět, že je utlumený. Hudebník před svou smrtí bojoval s alkoholismem a především psychickými problémy.

To potvrdila i zdrcená rodina slavného hudebníka, která v otevřeném dopise napsala, že měl sebevražedné myšlenky. „Náš milovaný Tim byl hledač, křehká umělecká duše, která v sobě neustále nesla velké existenční otázky. Byl přesvědčeným perfekcionistou, který cestoval a těžce pracoval v tempu, které vedlo k obrovskému stresu. Když přestal jezdit na turné, chtěl najít životní rovnováhu a chtěl dělat to, co nejvíc miloval – muziku. On skutečně bojoval s myšlenkami o významu života a štěstí. Teď už nemohl jít dál. Chtěl klid,“ napsali blízcí Aviciiho v dopise, který zveřejnili ve čtvrtek.V srdceryvném prohlášení dále stojí: „Byl citlivý chlapec, který miloval své fanoušky, ale vyhýbal se záři reflektorů. Time, budeš navždy milován a postrádán. Proto jakým si byl a tvá muzika je vzpomínkou na tebe.“

V roce 2014 byl Aviciimu vyoperován žlučník a slepé střevo. O dva roky později přestal kvůli zdravotním komplikacím s vystupováním. Nyní vyšlo najevo, že měla švédská hvězda kromě alkoholu brát i silné léky proti úzkosti a depresím.

Avicii zemřel v Ománu minulý pátek. Pitva neodhalila cizí zavinění, ale přesná příčina smrti zveřejněna nebyla. Tělo hudebníka bylo již převezeno do Švédska. Po celém světě se za něj konaly vzpomínkové akce. Největší byly v jeho domovině.

Vše o smrti DJ Aviciiho (†28) najdete zde >>>

Fotogalerie
24 fotografií