Ten nebude mít zřejmě klid. Na začátku roku musel kuchař Jamie Oliver zavřít restaurace jednoho ze svých řetězců v Glasgow, Bristolu a Cardiffu. A v loňském roce přišel o sedm dalších restaurací. „Tvrdě pracující a loajální zaměstnanci, kteří udělali pro Jamieho první poslední, se bojí, že budou nemilosrdně vyhozeni na dlažbu,“ uvedl zdroj deníku Daily Mail.

K tomu všemu se nyní musí vypořádat s další ránou pod pás. Dodavatel, od kterého bral maso, se ocitl v pěkném maléru. Kontroloři z hygieny totiž přišli na velké nedostatky, které se neslučují s tím, aby maso mohlo být dál prodáváno.

„Závadné maso jsme okamžitě přestali v restauracích používat. Také jsme změnili dodavatele. Máme velmi přísné normy ohledně kvality masa a dalších potravin a zajišťujeme, aby naši dodavatelé dodržovali tyto normy. Máme nezávislý tým, který kontroluje všechny naše klíčové dodavatele,“ uvedl mluvčí Jamieho Olivera. Doufejme tedy, že se z tohoto skandálu oblíbený kuchtík rychle dostane a opět se postaví na nohy. 

Fotogalerie
33 fotografií