„Mně se čeština vždy líbila. Možná Slováky překvapím, ale v závěti jsem uvedl, že bych chtěl smuteční řeč na pohřbu v češtině,“ uvedl herec Marián Labuda v roce 2009 v pořadu Uvolněte se, prosím. Tajný dokument podle slovenského Nového času herec sepsal před devíti lety.

"Naštval bych Slovensko, ale byla by to taková poslední pomsta, kterou bych mohl ještě dát. Za to naše vzájemné spolužití, které jsem uznával a vyznával, abych jim to tak jako vrátil,“ uvedl Labuda s tím, že další věcí v závětí je skladba, kterou by chtěl na pohřbu nechat zahrát. "Tichá voda do Dunajka padala, tu mám rád," řekl. "Co se týče majetkového vyrovnání, tak já mám dva syny. Takže je to jasné," vysvětlil herec.

Přímý přenos z pohřbu ve Slovenském národním divadle herce Mariána Labudy sledujte v pátek od 11 hodin na Blesk.cz.

„Do Čech jezdím jíst, společensky žít a pro uznání. Rád sem jezdím, protože tady se ke mně velmi slušně chovají,“ dodal Labuda s tím, že by radši zemřel v Čechách, protože by mu na pohřeb přišlo víc lidí. 

VIDEO: Zemřel Marián Labuda.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel herec Marián Labuda (†73)! O jeho život bojovaly posádky dvou sanitek! Tereza Kühnelová

Mariánu Labudovi se zastavilo srdce, když 5. ledna před svým domem v Borince nedaleko Bratislavy nasedal do svého auta. I když mu kolemjdoucí dával první pomoc, už nešlo nic dělat. Lékař mohl po svém příjezdu pouze konstatovat smrt. Labuda měl zdravotní problémy. trápila ho cukrovka a už jednou zkolaboval v roce 2016.

Fotogalerie: Zemřel herec Marián Labuda (†73)
62 fotografií

Fotogalerie
49 fotografií