Už před dvěma lety prozradila, že trpí lupusem, který jí ztrpčuje život. Selenu Gomez (25) nebezpečná nemoc dokonce donutila zrušit řadu koncertů včetně toho loňského v Praze. Teď mladá zpěvačka vyděsila své fanoušky ještě víc – na Instagramu oznámila, že kvůli nemoci musela na transplantaci ledviny!

Životně důležitý orgán jí darovala její nejlepší kamarádka, herečka Francia Raisa (29). „Nemohu slovy popsat, jak moc jsem jí vděčná. Dala mi nejvzácnější dar a sama podstoupila obrovskou oběť. Strašně tě miluju, ségra,“ vzkázala Selena a veřejnost varovala před podceňováním zákeřného lupusu.

 

I’m very aware some of my fans had noticed I was laying low for part of the summer and questioning why I wasn’t promoting my new music, which I was extremely proud of. So I found out I needed to get a kidney transplant due to my Lupus and was recovering. It was what I needed to do for my overall health. I honestly look forward to sharing with you, soon my journey through these past several months as I have always wanted to do with you. Until then I want to publicly thank my family and incredible team of doctors for everything they have done for me prior to and post-surgery. And finally, there aren’t words to describe how I can possibly thank my beautiful friend Francia Raisa. She gave me the ultimate gift and sacrifice by donating her kidney to me. I am incredibly blessed. I love you so much sis. Lupus continues to be very misunderstood but progress is being made. For more information regarding Lupus please go to the Lupus Research Alliance website: www.lupusresearch.org/ -by grace through faith

Příspěvek sdílený Selena Gomez (@selenagomez),Zář 14, 2017 v 3:07 PDT

Selena trpí formou lupusu zvanou systémový lupus erythematodes. Při tomto autoimunitním onemocnění tělo napadá vlastní tkáně a orgány, např. kůži, klouby, ledviny či srdce. Není příliš četné, v Česku se odhaduje na pět až sedm tisíc nemocných. Výrazně častěji postihuje ženy než muže – v poměru 9:1!

Chcete vědět více o této nemoci? Čtěte na mojezdravi.cz

52 minut. Přesně tak dlouho trvalo, než fotka, kterou Selena oznámila prodělanou transplantaci, získala na Instagramu jeden milion »lajků«. Teď už má přes dva miliony a očividně to je jen začátek.

Jde o jednoznačný rekord dokazující, že Selena je na sociálních sítích nejsilnější hráčkou. Vždyť se 126 miliony fanoušků Instagramu jasně kraluje, druhá Ariana Grande jich má o 13 milionů méně.

VIDEO: Ukázka z turné Seleny Gomez

Video
Video se připravuje ...

Video z turné Seleny Gomez Instagram.com/selenagomez

Fotogalerie
34 fotografií