Život úspěšného DJ, kterému u nohou ležely tisíce fanynek, se obrátil o 180 stupňů v létě 2014. V Miláně, kde žil, měl těžkou nehodu, při které jen zázrakem nepřišel o život. Co mu z něj však zbylo, nebylo mnoho...

Fabo jel osudnou noc sám v autě. Během cesty měl v ruce telefon, který mu spadl na zem rovnou pod pedály. Hudebník se pro něj nesmyslně začal ohýbat a při tom omylem sešlápl pedály, čímž se auto okamžitě stalo neovladatelným a Fabo fatálně boural. 

Sice se mu podařilo přežít, ale zůstal připoután na lůžku, byl slepý, nemohl se hýbat. Fabo v tu chvíli ztratil smysl života a nechtěl už dál žít. Po nehodě sice doufal, že se to zlepší, ale bohužel k tomu nedošlo.

„Cítím se jako v nějaké kleci, žiji v noci bez konce,“ řekl o sobě. „Nejsem schopný snášet fyzickou a psychickou bolest. Ze všeho nejvíc chci být sám, když nemůžu žít jako předtím,“ nechal se slyšet Fabo, který konec života prožil upoután na lůžko v domě své matky. „Mám pečovatelku a stará se o mě moje přítelkyně, která se mnou tráví všechen možný čas. Často mě berou ven, ale to já nechci. Mé dny jsou naplněny utrpením a bolestí. Jediné, co si přeju, je skončit tuhle agonii. Zvážil jsem to v sobě a považuju to za to nejdůstojnější, co mohu pro sebe jako člověka chtít,“ řekl v dokumentu, který byl natočen jen pár týdnů před jeho dobrovolnou smrtí. 

Protože si byl vědom toho, že už se jeho zdravotní stav nezlepší, tak se rozhodl požádat o eutanazii, která je ovšem v Itálii zakázaná. DJ Fabo se proto rozhodl, že odcestuje do Švýcarska na speciální kliniku, která dobrovolný odchod ze života těžce nemocným pacientům umožňuje. 

„Konečně jsem ve Švýcarsku,“ napsal v pondělí ráno na Twitter. O několik hodin později zemřel. Stalo se tak kolem 11:40, krátce poté, co vypil speciální „koktejl“, píše Heute.at. O jeho smrti informoval aktivista Marco Cappato, který bojuje za právo svobodného odchodu ze života a který Fabiana na švýcarskou kliniku doprovázel. 

Fotogalerie
10 fotografií