Frederick po sobě zanechal manželku a šest dětí, dvě z prvního manželství. Jeho manažer Kurzweil popisuje události posledního týdne, které by mohly vést k sebevraždě, jako horskou dráhu. Frederick byl minulý čtvrtek zatknut policií ve svém apartmánu poté, co jeho dámská společnost z předešlé noci nahlásila domácí násilí.

Z vězení ještě ve čtvrtek volal Kurzweilovi, znovu se mu ozval v pátek s tím, že už je o všechno postaráno a je venku. O víkendu si textovali o pracovních záležitostech a nových konkurzech, které měly Bowdyho čekat následující měsíc, a všechno se zdálo být v pořádku.

Pak ale přišlo tragické pondělní ráno a Bowdy okolo půl šesté začal živě vysílat na Facebooku. Kurzweil dostal SMS o tom, co se děje, a vysílání ještě stihl zapnout. „Říkal něco o bratranci z dětství, který ho kdysi obtěžoval, a že se přes to nikdy nepřenesl. Zaznělo i rozloučení s dětmi a vysvětlení, že už dál nesnese to, co se děje. Brečel a modlil se a pak se zbraň několikrát zasekla, než vystřelila,“ popisuje hrůzné video Kurzweil.

Záběr z auta byl tmavý a bylo vidět jen siluetu. Vysílání ale pokračovalo dál i po Frederickově smrti a pár chvil poté, co se zastřelil, je na záznamu slyšet rozbíjení skla a dohady policistů. Ti ho tak minuli jen o pár minut.

S jeho sebevraždou se blízcí mohou jen vyrovnat. „Byl pozitivní, měl v sobě nesmírné kouzlo. Uměl rozsvítit celou místnost a nikdy neříkal o lidech negativní věci. Jeho rodina pro něj znamenala všechno a všichni jsme zdrceni tím činem, který by nikdo z nás nikdy nečekal,“ uzavírá jeho manažer. 

Fotogalerie
61 fotografií