Jisté je, že několik anglosaských hvězd, které mají ve Var luxusní sídla, se jich letos v létě rozhodlo zbavit. Victoria a David Beckhamovi dokonce z neznámých důvodů velmi spěchají. Britský pár požaduje za panství Saint-Vincent s šesti ložnicemi, bazénem, parkem o 80 hektarech a různými přístavbami nedaleko Cannes 2,7 milionu eur (73 milionů Kč). Je to slušná suma peněz, ale rodina slavného fotbalisty objekt k renovaci koupila v roce 2003 za 1,7 milionu eur (46 milionů Kč) a poté do jeho rekonstrukce investovala ohromné částky.

„Pár s prodejem zjevně spěchá, protože cena není zvlášť vysoká. Je rozhodně výrazně nižší než náklady na renovaci, které se odhadují na šest milionů eur,“ tvrdí realitní agent Denis. Podle něj jde o typické chování lidí, kteří se chtějí rychle zbavit nějaké nemovitosti. Hovoří se prý i o možnosti, že v domě straší. Beckhamovi tvrdí, že se jen chtějí raději vrátit do Londýna a Los Angeles, kde bývalá popová hvězda Victoria příští měsíc představí svou první řadu dámské kosmetiky vytvořenou v partnerství s Estée Lauderovou.

Trochu jižněji v Plan-de-la-Tour v zálivu Saint-Tropez je nově na prodej panství Johnnyho Deppa. Herec tento skvostný a dobře chráněný provensálský dům na kopci koupil před 16 lety a desítku let zde žil s Vanessou Paradisovou a jejich dvěma dětmi Lili-Rose a Jackem. Chce za něj 50 milionů eur. Je nutné říci, že objekt je skutečným klenotem.

Na rozloze 15 hektarů a obytné ploše 1200 metrů čtverečních je v rámci hlavního domu a šesti domků 12 ložnic a stejný počet koupelen, dva bazény, kaple přebudovaná na pokoj pro hosty, restaurace Chez Marceline, umělecký ateliér, tělocvična, a dokonce prádelna.

Dvaapadesátiletá hvězda, která právě vyplatila částku 6,1 milionu eur v rámci dohody při rozvodu s Amber Heardovou, zdůvodnila cenu tím, že objekt se prodává i s dekoračními a dalšími osobními předměty. To by podle listu mohlo ještě více oživit již tak rušný trh s realitami na jihu Francie.

Červencový ničivý lesní požár v oblasti Haut Var v Correns na půl cesty mezi Aix-en-Provence a Cannes byl patrně poslední kapkou pro Angelinu Jolie. Místní lidé ujišťují, že 41letá herečka hodlá opustit co nejrychleji zámek Miraval a jeho pozemek o rozloze 400 hektarů s borovicemi, olivovníky a vinicí. Koupila vše v roce 2008 za 35 milionů eur. Nyní by prodejní cena mohla být 40 až 50 milionů eur.

Před dvěma lety se hollywoodská hvězda sice rozhodla právě zde vdát se za otce svých dětí Brada Pitta, ale zvlášť sem nejezdí. „A když jsou tady, nevycházejí. Přilétají s dětmi letadlem do Nice a na panství, střeženého ve dne v noci osobními strážci, vždy dorazí vrtulníkem. O jejich příjezdu ví jen personál,“ svěřuje se jeden z místních obyvatel. 

Zatímco paní domu je již patrně na odchodu, Pittovi bude možná více zatěžko opustit svou vinici a růžové víno Domaine de Miraval. „Jsem nyní farmář,“ řekl v roce 2014 jednomu americkému odbornému časopisu herec, který má rád víno a přišel někdy i do vesnice. Jeho spojení s rodinou Perrin, produkující slavná vína Châteauneuf-du-pape, také umožnilo, aby se víno Miraval zařadilo mezi nejlepší na světě.