Neuvěřitelná tragédie. Jen tak se dají popsat okolnosti, za nichž ve věku 27 let zahynul americký herec ruského původu Anton Yelchin. Proslavil se zejména rolí Pavla Čechova ve filmech na motivy seriálu Star Trek.

Yelchin se v neděli stal obětí tragické dopravní nehody. Podle policie byl herec nalezen mrtvý na příjezdové cestě ke svému domu v San Fernando Valley v Kalifornii, doslova přišpendlený mezi svým dvoutunovým Jeepem Cheerokee a cihlovým sloupkem. Autu ještě běžel motor a řazení bylo na neutrálu. Vyšetřovatelé předpokládají, že herec auto při vyjíždění z pozemku nezabrzdil a vozidlo začalo couvat. Cizí zavinění se nepředpokládá.

Yelchin se narodil jako Anton Viktorovič Jelčin v roce 1989 v Leningradu, dnešním Petrohradu. Spolu se svými rodiči emigroval v dětství do USA. Kromě filmů Star Trek (2009) a Star Trek: Do temnoty (2013) se objevil například ve sci-fi snímku Terminátor Salvation z roku 2009. V červenci půjde v USA do kin film Star Trek: Do neznáma, v němž si Yelchin zahrál jednu ze svých posledních rolí.

Fotogalerie
18 fotografií