Místo slavného herce zaujala americká herečka Brooke Shields (50) známá zejména z filmu Modrá laguna. Shields ukázala Rakousku dvě tváře. Zatímco ve středu se opila v restauraci Dinner im Do & Co tak, že nemohla pomalu ani chodit, o den později už v perfektním kostýmu plesala spolu s ostatními na parketu. Pořadatelům udělalo radost, že si svůj sexy průsvitný model vybrala u domácího módního salonu Callisti. 

Zavěšená do 83letého rakouského miliardáře Richarda Lugnera byla ozdobou plesu. Miliardář jenom zářil. Jako každý rok i letos si totiž doprovod celebrity zaplatil. V minulých letech ho na plese doprovázela třeba Kim Kardashian nebo Carmen Electra.

Letos byla na seznamu hostů, kteří kromě tance a vybrané společenské konverzace sledovali také uvedení 186 debutantek do společnosti, také bývalá playmate a sexbomba Pamela Anderson.

Pamela ví, jak zvýraznit své přednosti.
Autor: profimedia.cz

Alain Delon, který přislíbil svou účast na plese, nakonec nepřijel. "Jeho kardiolog prohlásil, že není ve stavu, aby mohl cestovat," uvedl německý designér, který Delona na ples pozval. "Je to vážně škoda, že nemohl přijít, ale chápeme to. Je mu přeci jen 80 a v tomhle věku už musíte být opatrný."

Výroční 60. Ples v Opeře zahájil operní pěvec Plácido Domingo. Vídeňský Ples v Opeře je tradiční událostí roku zejména pro debutantky z rodin rakouských vrchních prominentů. V tomto roce zazářilo na plese v bílých šatech 186 debutantek s partnery. Tanec, který trvá pouhé čtyři minuty, páry nacvičovaly dlouhé týdny. Tento populární zahajovací ceremoniál sledují tisíce lidí prostřednictvím televize u sebe doma.

Ceny lístků na největší vídeňskou akci sezony začínají na 7500 Kč a dosahují až závratné výše 570 000 Kč za stůl na balkonku

Fotogalerie
27 fotografií