Až dosud byla nejstarším „děvčetem“ agenta 007 Jamese Bonda 39letá Honor Blackman v Goldfingeru. Nyní žezlo nejstarší Bond girl převzala nestárnoucí Italka.

V nové bondovce Spectre s astronomickým rozpočtem 6,7 miliardy korun je právě ona partnerkou Daniela Craiga (47). Mnozí „nevěřící Tomášové“ tvrdí, že za nevadnoucí krásou Moniky jsou nejen kvalitní geny, ale i zásahy plastických chirurgů.

Herečka tyto spekulace odmítá. A její otec zase dodává, že plná ústa, která trochu navozují botoxové podezření, měla už jako malá holčička.

Nádherná Italka oslňuje nejen svým úžasným tělem a velkolepými čtyřkami, ale i intelektem. Původně se totiž chystala na kariéru právničky. Plynně hovoří italsky, francouzsky, anglicky a hrála své role ve všech jmenovaných jazycích.

Ovládá také perštinu. Její cesta mezi filmové hvězdy začala během studií na Univerzitě v Perugii. Nechala se přemluvit, aby zkusila dráhu modelky, protože potřebovala získat finance na nákladné studium. Jako modelka si vedla skvěle.

V roce 1988 se přestěhovala do Milána a podepsala smlouvu s agenturou Elite Model Management. O rok později se stala známou modelkou v Paříži a New Yorku.

Jejích sexy fotografií v médiích si samozřejmě všimli i filmoví producenti a režiséři a nabídky rolí se jen hrnuly. A protože se Monica nezdráhala podělit se o krásu svého nahého těla s filmovými diváky, stala se brzy sexsymbolem a zbožňovanou kráskou stříbrného plátna.

Hrála v šesti desítkách filmech, svým výkonem zaujala např. v roli jedné z milenek slavného upíra v Draculovi Francise Forda Coppoly. Kritikům se také líbila ve thrilleru Byt, za který získala francouzskou filmovou cenu César.

Nevyhnula se ani kontroverznějším výjevům. Především osmiminutová scéna znásilnění krásné Alex ve filmu Zvrácení (2002) je brutální. Stejně jako v dalších šesti filmech, i v tomto snímku hrála se svým bývalým manželem Vincentem Casselem, se kterým má dcery Devu a Léonii.

Cassel ve Zvrácených se pak coby její impulzivní a nezávislý manžel Marcus rozhodne vzít spravedlnost do svých rukou. Ukrutná podívaná. Oba herci se brali v roce 1999, v roce 2013 oznámili definitivní rozpad manželství.

Fotogalerie
8 fotografií