Hollywoodský herec se vydal do makedonského hraničního městečka Gevgelija, kde se registrují stovky uprchlíků poté, co překročily řecké hranice. Orlando Bloom se do azylového tábora vydal jako velvyslanec dobré vůle organizace UNICEF.

V rámci své návštěvy Orlando Bloom poslouchal dojemné příběhy uprchlíků, hrál si s dětmi a s několika si udělal selfie. Běženci herci přiznali, že míří do Německa a že do Evropy přijeli, aby byli v bezpečí.

„Tyto děti přicestovaly jednou z nejnebezpečnějších uprchlických tras ve světě. Mluvil jsem s dětmi, které tuto děsivou cestu podstoupily, často navíc v extrémním počasí, a mnozí s sebou nemají více než oblečení, ve kterém chodí. Úřady si je mezi sebou přehazují a ony se nevědomy rizik vydávají skrz několikery hranice. I když se jim podaří se v pořádku dostat do cílové destinace, pořád je tíží obava z nejisté budoucnosti. Musíme je ochránit a pomoci jim,“ uvedl Orlando Bloom v tiskovém prohlášení společnosti UNICEF.

Orlando Bloom je velvyslancem dobré vůle už od roku 2009, ale do činnosti UNICEF se zapojuje už od roku 2007. Předtím pomáhal například v Nepálu, Jihoafrické republice a Jordánsku.

Fotogalerie
23 fotografií