Mojsejovou před časem propustili z vězení, kde byla víc než rok kvůli daňovému podvodu za 40 milionů. Soud na začátku července zrušil Noře zákaz vycestování ze země i probační dohled. Prokurátor však podal proti rozsudku stížnost a případ putoval na krajský soud. Ten měl rozhodnout do 15 dní, avšak doteď tak neučinil.

Podnikatelka tím pádem stále nemá zpět svůj cestovní pas. „Prý je období dovolených a soudci též potřebují oddych, odbyli mě u soudu,“ stěžovala si slovenskému deníku Plus Jeden deň. Na vysněnou dovolenou na Mallorce tak může zapomenout.

„V září ani v říjnu už vycestovat nemůžu, když budu mít spoustu jednání. Nejdřív to vidím někdy kolem Vánoc. Pojedu se ohřát někam do tepla,“ spřádá již plány podnikatelka, která se musí nadále pravidelně hlásit u probačního pracovníka. „Kdybych to neudělala, mohli by mě zavřít. Takovou radost jim neudělám,“ popisovala Nora, které se zdá celá situace absurdní. „Nikdy jsem nikam neutekla, nevyhýbala se soudnímu jednání!“ kroutí nechápavě hlavou.

„Pas mi sebrali vloni 7. prosince. Je to porušení ústavy. Určitě to tak nenechám a budu si stěžovat ve Štrasburku. Jen ať to tam vědí, jak se u nás zachází s člověkem, který se ničeho nedopustil! Hůř než s nějakým vrahem,“ čertí se Mojsejová a prokurátora, který případ pozdržel, viní ze zaujatosti.

„Udělám z toho mezinárodní aféru, ať vědí, jak se na Slovensku porušují lidská práva. Budu žádat i finanční odškodnění,“ slibuje. „To, že nemůžu cestovat, omezuje moje podnikatelské aktivity,“ vysvětlila pro Plus Jeden deň podnikatelka z Košic, která je známá na Slovensku i v Čechách svou účastí v mnohých televizních show (např. Šéfka, Čápi s mákem, Mojsejovci).

 

Fotogalerie
10 fotografií