Nově získaná vévodkynina kvalifikace byla držena v tajnosti, ukončení kurzu potvrdil Kensingtonský palác až na dotaz zmíněného britského listu. Ten rovněž napsal, že teď bude moci Kate následovat Williama při ponorech k pozorování žraloků na karibském ostrově Mustique. Middletonovi, tedy rodina Kate, tam pravidelně jezdí.

Kelly Fisherová Katzová s manželem Martinem se tam s rodinou sešla při jednom svém pobytu. „Potápěli jsme se a oni se nořili velmi hluboko, více než 90 stop (27 metrů). Instruktor nám řekl, že já ani Martin nemáme kvalifikaci k ponoru za žraloky jako oni. Jsou to opravdu sportovci,“ řekla Fisherová Katzová.

Pro získání povolení k hloubkovému potápění je třeba projít pěti ponory. Adepti se učí zásady fyziologických důsledků pobytu v hloubce a mají také projít ponorem v noci, manipulací s kamerou pod vodou nebo určováním druhů ryb. V hloubce 30 metrů mohou zůstat nanejvýš 20 minut, pokud jde o první ponor dne, anebo kratší dobu, pokud se už předtím ten den potápěli. Při vynořování se musejí zastavit na tři minuty v hloubce pěti metrů.

„Vévodkyně má potápění velmi ráda a vévoda řekl, že doufá, že jeho děti se o tento sport budou také zajímat,“ sdělil mluvčí Kate Middletonové.

Fotogalerie
10 fotografií