Můj čas je rezervován pro skutečné policisty se skutečnými problémy. Chápete to? Chápete?“ křičela Mary Ellen Trainor v roli doktorky Stephanie Woods na Mela Gibsona ve Smrtonosné pasti 4. Bylo to naposledy, kdy sympatickou psychiatričku v sérii akčních komedií ztvárnila.

Byť šlo o vedlejší postavu, objevila se ve všech dílech. A hlavnímu hrdinovi pomohla. Od prvního filmu, ve kterém chtěl spáchat sebevraždu, se přece jenom Gibsonův Riggs vypracoval v psychicky stabilnějšího policistu. Byť stále trochu potrhlého.

Trainor zemřela ve svém domově v kalifornském Montecitu po boku svých blízkých. Osudnými se jí staly komplikace spojené s rakovinou slinivky. Tu přežívá pouze 5 % pacientů. Zemřel na ni i herec Patrick Swayze (†57).

Byť policejní psychiatrička navždy zůstane nejznámější rolí zesnulé herečky, objevila se v mnoha dalších hollywoodských filmech. Například v Honbě za diamantem, Návratu do budoucnosti II nebo Forrestu Gumpovi.

Všechny tyto filmy režíroval známý Robert Zemeckis, který byl dlouhých 20 let jejím manželem. V roce 2000 se však rozvedli. Ze vztahu vzešel syn Alexander.

Video
Video se připravuje ...

Mary Ellen Trainor ve Smrtonosné zbrani Youtube.com

Fotogalerie
4 fotografie