Na to, že trpí dyslexií, přišla herečka náhodou: „Přišlo se na to jen proto, že jsem měla dostat brýle. Musela jsem nosit brýle, jako měl kytarista Buddy Holly. Jedno sklíčko mělo modrou čočku a druhé červenou. Musela jsem přečíst odstavec a pak mi dali kvíz s deseti otázkami ohledně toho, co jsem právě četla. Myslím, že jsem měla tři správné odpovědi,“ řekla Anistonová magazínu The Hollywood reporter.

„Pak mi na oči dali počítač, který ukazoval, jak se pohybují při čtení mé oči. Přeskočily čtyři slova a vrátily se o dvě slova nazpátek. Také jsem měla trochu líné oko, šilhala jsem, což mi na fotkách museli vždy upravit,“ přiznala.

Anistonovou však netrápil jen její problém s učením. Měla také velmi problematický vztah s matkou Nancy Dowovou. Ta vychovávala dceru sama a byla k ní velmi tvrdá. „Byla vůči mně velmi kritická. Protože byla modelka, byla nádherná, ohromující. To já jsem nikdy nebyla. Byla také velmi nemilosrdná. Pociťovala zášť, což mi přišlo malicherné,“ svěřila se hvězda.

Matka s dcerou spolu dlouho nemluvily. Dowová totiž napsala knihu, ve které popsala vztah s Aniston, a to se herečce nelíbilo. Poté, co hereččina matka prodělala mrtvici, se ale jejich vztah urovnal.

Fotogalerie
5 fotografií