Michelle Obama se snaží roztančit Ameriku a setřást z jejích obyvatel přebytečný tuk, kterým už roky úspěšně zarůstají. Rozjela k tomu svou vlastní kampaň Pojďme se hýbat, a že není žena jen planých řečí, dokázala živě v talk show.

Do tanečního vystoupení vtáhla i moderátorku Ellen DeGeneres a obě si v obklopení dalších tanečníků střihly krátké společné číslo, z něhož bylo publikum naprosto u vytržení. „Ale já jsem v lepší kondici než ty,“ žertovala s první dámou Ellen, která si v minulosti střihla s Michelle závod v klicích. V show se pak dámy hádaly, která z nich to tehdy vlastně vyhrála. Jelikož se nemohly shodnout, Michelle navrhla, že by si mohly klikování zopakovat. „Nechtěj, abych si sundala sako,“ zněla odhodlaně první dáma.

Michelle v show představila svoji nejnovější iniciativu Gimme 5, v níž žádá jak celebrity, tak obyčejné Američany, aby každý ukázal pět věcí, kterými si udržuje zdravý životní styl. „Do akce se nám už zapojilo hodně slavných lidí. Beyoncé mi ukázala svoji pětku, Ricky Gervais, zpěvák Nick Jones. Zapojili se dokonce i astronauti z vesmírné stanice,“ vyjmenovala Michelle dosažené úspěchy své kampaně.

První dáma také prozradila, že na Velikonoce plánuje velké taneční vystoupení přímo v Bílém domě, kdy se do tance s názvem Gimme 5 zapojí spousta slavných tváří.