Vlivní lidé ze světa médií, financí, průmyslu, politiky či z oblasti sportu na ní debatují o aktuálních problémech. První setkání tohoto druhu, keré pořádá investiční banka Allen &Co., proběhlo už v roce 1983 a od té doby se každoročně opakuje vždy v červenci po dobu jednoho týdne.

Nejinak tomu je i letos, kdy se miliardáři opět sletěli ve svých soukromých tryskáčích do »letního tábora«. A co tam vůbec dělají? Sjíždějí tam řeku na raftech, pořádají večírky, bruslí, hrají golf, vyrážejí na kolech do hor nebo si zajezdí na koni. Jejich hlavním cílem je ale diskuze o různých plánech, které jsou ovšem obestřeny tajemstvím. Jednou ze spekulací je, že tématem loňského setkání byla Apple TV, na které už společnost pracuje nejméně dva roky. Kromě toho prý také  řeší ekonomický vývoj, ceny akcií, debatují o tom, do čeho se vyplatí investovat a probírají, jaké technologické vychytávky mají či nemají budoucnost.

Bez visačky ani krok

A i když je jejich majetek závratný a bohatství nevídané, na jejich oblečení to nebylo příliš vidět. Luxusní obleky nechali všichni doma a vesničkou se potulovali v polokošilích, vestách či v tričku. Kromě miliard mají všichni zúčastnění ještě jednu věc společnou: Všichni poctivě nosili visačky se svým jménem a fotkou. Měli snad obavy, že by je bez toho někdo nepoznal a na konferenci nepustil?