New York má za svou zřejmě největší společenskou událost sezony, když se v Metropolitním muzeu umění konala charitativní akce Met Gala, tentokrát zasvěcená slavnému návrháři nedávné minulosti Charlesi Jamesovi (†72).

Galavečer měla na starosti vydavatelka americké verze magazínu Vogue Anna Wintour společně s herečkou Sarah Jessikou Parker (49), známou to odbornicí na módu ze seriálu Sex ve městě.

Gisele Bündchen s manželem Tomem Bradym se na plesu předvedli jako čerstvě zamilovaná dvojka. A to i přes to, že jsou spolu již celých pět let! Modelčina krásná postava vynikla v šatech Balenciaga.

Česká topmodelka Karolína Kurková vystoupila na plesu jako květina. Její modré Marchesa šaty byl totiž posety květinovým motivem.

Johnny Depp dorazil se svou snoubenkou, bisexuální herečkou Amber Heard. Oběma to seklo, Pirát z Karibiku oblékl klasický oblek, pod který navlékl bílou vestu Ralph Lauren. Stylově se navíc opíral o hůl.

Čokoládová topmodelka Naomi Campbell dorazila v krásné bílé róbě od Givenchyho, která evokovala 70. léta. Všichni přítomní muži na ní mohli oči nechat.

Se zlou se letos na Gala Met potázala popová královna Madonna (55). Dovnitř jí totiž vstup zakázali! Jak je to možné? Šéfce akce Anně Wintour se totiž nelíbil její mimořádně odvážný outfit, kdy měla zpěvačka holé tělo prakticky jen na několika místech převázané bílou páskou.

„Dnes jsme se tady zaměřili na klasiku, nějaké punkové kreace nebudeme tolerovat. Ty měly své místo v muzeu vloni,“ měla říct editorka Vogue.

Madonna pak na svém Twitteru vzkázala: „Tady je to, co jsem si letos chtěla vzít na Met Gala, ale Anna řekla: Letos ne! Tak jdu raději místo toho dělat nějakou muziku.“