Už více než 40 let je ples s názvem Met Gala jednou z nejprestižnějších společenských událostí roku. Vstupenky na něj stojí až půl milionu korun. Bál je spojený s charitou a pozvánky na něj dostávají ty největší světové hvězdy. Je jasné, že všechny dámy chtějí být nejkrásnější, letos jich však několik šláplo pěkně vedle! To musíte vidět.

Zpěvačka Rita Ora se předvedla hned několikrát. Nejprve si roztrhla krajkovou sukni, takže z ní visely doslova cáry, na druhou stranu tak aspoň všem ukázala své až ke stehnům vyšněrované boty. Jenomže když s nadýchanou sukní zápolila, předvedla také všem, jaké si vzala spodní prádlo. Tělové kalhotky zamotaly jistě nejednomu pánovi hlavu. Ony když se některé šaty jmenují anticky matná zlatými flitry pošitá hedvábně tylová róba s asymetricky tvarovanou vlečkou, jak ji nazvala návrhářka Donna Karan, je na průšvih téměř jistě zaděláno.

Stejná věc v tmavě modrém se povedla také hvězdičce realityshow a nejznámější člence rodinného klanu Kardashianových – Kim. Vzala si róbu s rozparkem á la oscarové šaty Angeliny Jolie, vyhodila nožku a ejhle, bylo o trapas postaráno.

Do kategorie příšerných šatů se na čelní místo zařadila také černá, průsvitná róba Kate Upton, která působila při nejlepší vůli dojmem, že jí chybí svrchní zdobná část. Živůtek byl poloprůsvitný prádlový korzet, z něhož čněly kostice, švy a výstuhy a předně z něj padala ňadra. Šantán model připomínal také výrazným šněrováním na zádech a průsvitnou partií kolem boků a hýždí, takže divák chudák nevěděl kam s očima. Svého přešlapu si nakonec byla vědoma i sama Kate a raději rychle bál opustila.

Velkou pochvalu nedostala ani herečka Kristen Stewart. „Jako by se nemohla rozmyslet, kterou róbu od Chanelu si oblékne, tak si jich pro jistotu na sebe navěsila hned několik,“ píšou britská média.

Módní veteránka Sarah

Potíž se šaty měla také Sarah Jessica Parker, která však byla označena za jednu z nejlépe oblečených módních veteránek, která se na červeném koberci objevila. Dokonalý rafinovaný účes a černobílá róba od Oscara de la Renty s velkorysou krinolínou byly na jedničku. Horší to bylo s mobilitou modelu. Sarah se na červeném koberci zasekla a její zápolení se šaty fotografům samozřejmě neuniklo. Na grácii jí to však neubralo.

Na hraně extravagance byla na červeném koberci oscarová herečka a nejvíce sexy žena roku vyhlášená magazínem People, exotická Lupita Nyong’o, která to však zelenou sítí se zelenými péry nakonec přece jenom vybalancovala do pozitivního hodnocení. Risk, který se vyplatil, zhodnotili její róbu od Prady módní blogeři.