Na veřejnosti Kate na sobě nikdy nedala znát, jakými muky prochází v osobním životě. Její kaštanové vlasy, plné smyslné rty a kočičí oči s pronikavým pohledem bylo vždy to první, co na Kate přitáhlo pozornost. O tom, že ztratila dva syny, mluvila málo. Celý život si vyčítala, že o ně přišla svou vlastní sobeckostí…

Svého mladšího syna Christophera se totiž známá herečka vzdala a dala ho k adopci. Svůj krok si celý život vyčítala a pocit viny ji nikdy úplně neopustil, přestože se s ní Christopher spojil, když mu bylo 19 let.

Osud staršího syna Dickona poznamenal problém s alkoholem a drogami, kterého se nedokázal zbavit, a Kate O´Mara tím trpěla. Dickon ukončil svůj život v prosinci 2012, když se oběsil v garáži u matčina domu v Long Marstonu.

Jeho tělo našli sousedé, protože Kate O´Mara se svého syna bála kvůli jeho nepředvídatelnému chování. Měsíce po jeho smrti byly pro herečku těžké, nejenže ji jeho odchod z tohoto světa zlomil, ale prodělala i oboustranný zánět plic, který již trvale poznamenal její zdraví.

Navíc jí byla diagnostikovaná rakovina, kvůli které i přes špatné vyhlídky podstoupila operaci, která ale nepomohla. Kate O´Mara zemřela v neděli v domě s pečovatelskou službou v Sussexu.

Herečka si zahrála v řadě seriálu, její nejslavnější je ale rozhodně Dynastie, objevila se ale i v seriálu Doctor Who.