V noci na pondělí proběhne v Los Angeles už 86. ročník předávání cen filmové akademie. A božský Leonardo DiCaprio se na ni připravuje po svém – vymetá bary a nervozitu mírní alkoholem.

Notně posilněného herce fotografové zachytili, když zrovna opouštěl klub v Los Angeles. Jeho nejistá chůze, opírání se o zeď mluvila za vše, přesto se herec snažil vypadat v pohodě a "cool". Prostě jako kdyby se nic nedělo a on problémy s chůzí vůbec neměl. Další jeho rozpačité krůčky ale prozradily pravý opak. 

DiCaprio je letos nominován na Oscara za roli ve snímku Vlk z Wall Street, který na celém světě utržil 338 milionů dolarů. A jaké šance dávají hollywoodské hvězdě filmoví kritici?

Podle nich půjde letos na Oscarech především o střet vesmírného thrilleru Gravitace s deseti nominacemi a otrokářského dramatu 12 let v řetězech, jež má naději na devět sošek. Do klání by mohl vstoupit i retrosnímek Špinavý trik, který má deset nominací. Zároveň má ale i výrazný handicap. Jde o komedii, a ty to tradičně v souboji o prestižní titul nejlepšího filmu roku mají těžší.