Meg Ryan a Dennis Quaid

Meg Ryan a Dennis Quaid
Autor: metrouk2.files.wordpress.com

Americký herecký pár, který se sblížil během společného natáčení filmu Vnitřní vesmír, si řekl svoje „ano“ 14. února 1991 v hotelu Bel-Air v Los Angeles. Původně se měli sezdat o rok dříve, ale svatbu nakonec odložili poté, co se Dennis Quaid přiznal, že bere kokain a rozhodl se podstoupit odvykací kúru. O několik měsíců později, když spolu slavili Valentýna v Bel-Air, herec v milostném opojení řekl: „Dnes je ten den.“ Nato požádali správce hotelu, aby sehnal někoho, kdo by je oddal v jejich hotelovém pokoji. „Smála jsem se a plakala zároveň,“ citovaly tehdy Meg Ryanovou americké noviny. „Uvědomila jsem si, že bych se nemohla nikdy vdávat před obecenstvem,“ dodala holywoodská herečka. Po deseti letech se však jejich manželství definitivně rozpadlo. „Skutečný život jen zřídka probíhá jako romantická komedie,“ vysvětlovala v jednom z interview Meg Ryan. „Je tolik příběhů o tom, jak se lidé dávají dohromady, ale žádný není o tom, že dva lidé spolu zůstali. Vydržet ve vztahu je totiž těžké.“

Prince a Mayte Garcia

Prince a Mayte Garcia
Autor: Repro xa.yimg.com

Bílé svatební šaty, bílé květiny, bílá limuzína a předlouhý polibek – taková byla svatba černé hvězdy amerického funky, soulu a rocku, když si bral o 15 let mladší krásku Mayte Garciu. Poznali se na jednom z jeho koncertů, kdy ji vytáhl z publika na pódium a představil ji jako svoji budoucí ženu. Po pěti letech, 14. února 1996 svůj slib stvrdil před 40 pozvanými hosty v kostele z jeho dětství v rodné Minneapolis. Pro tento obřad složil vlastní skladbu, kterou nazval podle staroindické učebnice lásky Kámasutra. V té době Prince používal jako své nové umělecké jméno záhadný hieroglyf, který představoval symbol lásky a jímž se všude podepisoval. Jeho snoubenka ovšem přijala jeho původní civilní příjmení „Nelson“. Pár, jenž se prý znal z minulého života ve starověkém Egyptě, se rozvedl po třech letech.

Sharon Stone a Phil Bronstein

Sharon Stone a Phil Bronstein
Autor: andytailor.com

Na Valentýna v roce 1998 se vdávala také femme fatale ze Základního instinktu, herečka Sharone Stone. Za muže si tenkrát brala šéfredaktora deníku San Francisco Chronicle. Velkolepý, avšak tajný obřad proběhl na hereččině panství Benedict Canyon, které si pořídila za 4 a půl milionů dolarů. Aby svatbu utajili, uspořádali svatební recepci jako valentýnskou party pro 120 hostů, mezi nimiž nechyběli takové hvězdy jako třeba Antonio Banderas s manželkou Melanie Griffith. Ženich měl na sobě černý smokink, zatímco nevěsta zvolila netradiční, kouřově růžovou barvu pro splývavé a odvážně průhledné šaty s dlouhým závojem. K jejich prvnímu svatebnímu tanci za svitu svíček hořících v zahradním stanu jim za doprovodu orchestru zazpíval slepý černošský zpěvák Ray Charles. Řeknete si, jak romantické, ale ani tahle dvojice nepřekonala manželskou krizi a po šesti letech se jejich manželství rozpadlo.

Liam Gallagher a Nicole Appleton

Liam Gallagher a Nicole Appleton
Autor: metrouk2.files.wordpress.com

Na Den zamilovaných si vyměnily snubní prstýnky také bývalý frontman britské kapely Oasis Liam Gallagher, který se ženil již podruhé, a kanadská zpěvačka, bývalá členka skupiny All Saints, Nicole Appleton, která předtím randila s neméně slavným zpěvákem Robbiem Williamsem. Svatbu měli na úřadě v Londýně za přítomnosti jen několika mála pozvaných, mezi nimiž ovšem chyběl zpěvákům bratr Noel, zato zpěvaččina sestra a kolegyně ze skupiny All Saints, Natalie Appleton dorazila na obřad i se svým manželem, britským hudebníkem Liamem Howlettem z kapely The Prodigy. Po obřadu se svatebčané se přesunuli na recepci do slavného pětihvězdičkového hotelu Landmark v centrálním Londýně. „Svatba je pro mě důležitá, líbí se mi být vdaná,“ nechala se tehdy slyšet nevěsta. Loni v létě ji však „zpěvný pták“ po pěti letech opustil kvůli své asistentce a zpěvák Robbie Williams hned přispěchal s prohlášením, že by si Nicole zasloužila někoho lepšího než je Liam Gallagher. Koho tak asi měl na mysli?

Salma Hayek a Francois-Henri Pinault

Salma Hayek a Francois-Henri Pinault
Autor: us.cdn281.fansshare.com

Když se smyslná mexická herečka Salma Hayek seznámila s francouzským miliardářem Francois-Henri Pinaultem, nejprve se do sňatku nehrnula. „Nevěřila jsem, že by manželství fungovalo," přiznala se. „Myslel jsem si, že každý, kdo byl ženatý, tajně trpěl a snášel to jen kvůli dětem.“ Nakonec po narození jejich dcery Valentiny Palomy šla Salma přece jen pod čepec. Její bohatý ženich jí 14. února 2009 vystrojil v Paříži veselku za 3 a půl milionů dolarů, na kterou byl sezván hvězdný seznam hostů, na němž se skvěla taková jména jako Charlize Theron, Penelope Cruz, Ashley Judd, Oliver Martinez, Woody Harrelson, Bono i bývalý francouzský prezident Jacques Chirac. Aby toho nebylo málo, za dva měsíce svůj sňatek zpečetili ještě jedním, extravadním obřadem v benátském divadle La Fenice Opera. I přes počáteční obavy z manželství to této dvojici zatím klape.

Adriana Lima a Marco Jaric

Adriana Lima a Marco Jaric
Autor: Profimedia.cz

Pro brazilskou modelku a herečku Adrianu Lima musel být Den zamilovaných před pěti lety obzvlášť vzrušujícím dnem. Až do svatební noci si totiž tato snědá kráska a horlivá katolička uchovala pro svého nastávajícího, srbského basketbalistu Marca Jarice, své panenství. Do té doby se zřejmě mohl kochat jen prohlížením partnerčina těla v luxusním prádle značky Victoria’s Secret na stránkách obrázkových časopisů. „Jsme tak nadšení naši společnou budoucností,“ prohlásila modelka, která si přála mít velkou a romantickou svatbu se svými přáteli a celou rodinou. Na památku jejich svatebního dne konaného pod patronací svatého Valentýna dali manželé své první dceři příznačně jméno Valentina. Amor tuto dvojici zatím neopustil, a tak i o letošní valentýnské noci zřejmě svůdná modelka předvede sexy červené prádlo svému basketbalistovi, byť již nepůjde o premiéru.