Belfort své klienty dovedl přesvědčit, že právě vstupují do ráje, a svým zaměstnancům vtloukal do hlavy, že jsou vyvolení. Těm prvním stále splácí odškodné a ty druhé hodil při vyšetřování zločinů firmy přes palubu. Přesto nebo možná právě proto je příběh tohoto drzého chlapíka fascinující.

Narodil se a vyrůstal v židovské komunitě v New Yorku. Během studií na střední škole kšeftoval s italskou zmrzlinou, na které se mu podařilo vydělat 20 000 dolarů.

Tehdy měl v plánu peníze investovat do studií, protože jeho rodiče chtěli, aby byl zubní lékař. Když ale zjistil, že by jako doktor nezbohatl tak, jak si představoval, začal se poohlížet po jiném zaměstnání.

Makléř

Nechal se najmout do makléřské firmy Rothschild. Po několika letech v tomto oboru, se zdokonalil tak, že vydělal dost peněz na vlastní finanční společnost jménem Stratton Oakmont.

Jordan zaměstnal několik přátel z dětství a s nimi zaplnil pozice na vysoké úrovni své firmy. Původně byla založena s nejlepšími úmysly, ale brzy se změnila ve stroj na vydělávání špinavých peněz a stala se jednou z největších a nejvlivnějších makléřských firem na světě.

Video
Video se připravuje ...

Leonardo DiCaprio: Kde souložil na matraci z peněz? Tomáš Polák, Reuters

Kokain

Díky falešným trikům s akciemi dokázal Jordan někdy vydělat i 12 milionů dolarů za pouhé tři minuty. A peníze také uměl rozhazovat.

V jeho kanceláři běžně hrála nahá dívčí dechovka, šňupaly se hory kokainu, opice jezdily na kolečkových bruslích, svou helikoptéru řídil občas tak zfetovaný, že kvůli dvojitému vidění musel zavírat jedno oko a jednou se mu podařilo potopit jachtu.

Ve dne vydělával a v noci flámoval. Když mu v Londýně na večírku došly drogy, vzbudil svou newyorskou sekretářku, aby mu je poslala soukromým tryskáčem. Po každém velkém flámu ale přichází i velká kocovina a ta se dostavila v podobě FBI.

Video
Video se připravuje ...

Vlk z Wall Street Bontonfilm

Řečník

Belfort byl zatčený ve svém domě FBI za praní špinavých peněz a podvody s cennými papíry. Odseděl si dvacet dva měsíců vězení a dodnes splácí 100 milionů dolarů investorům.

Nyní se živí jako motivační řečník a žije v Los Angeles. Vydal dvě knihy o svém životě, které byly přeloženy do 18 jazyků.