Dnes královnou jsem já! Venezuelanka Alyz Henrich opanovala finále soutěže Miss Earth, které se konalo v sobotu na Filipínách. A navázala na úspěch své krajanky Gabriely Isler, která se nedávno stala v Moskvě novou Miss Universe. Porotci obou soutěží nám tak patrně chtějí sdělit jedno - nejkrásnější dívky najdete letos v téhle jihoamerické zemi.

I Česko přitom mělo své želízko v ohni. Zatímco v Moskvě se o prestižní ocenění rvala Česká Miss Gabriela Kratochvílová, finálového večera na Filipínách se účastnila vicemiss Monika Leová. Předávání korunky pro novou královnu krásy se však nakonec zúčastnila pouze Tereza Fajksová, Miss Earth 2012, která korunovala svou venezuelskou následovnici. Na druhém místě skončila rakouská kráska Katia Wagner, která  se tak stala nejúspěšnější Evropankou s titulem Miss Air.

Česká účastnice Leová má silné zážitky ze země zasažené tajfunem

Monice Leové se bohužel nepodařilo protlačit se do semifinálové šestnáctky. Přesto pozitivní dojem na Filipínách zanechala - oslovila fanoušky a v jejich hlasování obsadila dokonce 6. místo! "Jsem vděčná, že jsem byla právě v této soutěži. Doufám, že jsme alespoň trochu strhly pozornost médií a pomohly tak Filipínám po tajfunu Yolanda. Odvážím si velmi silné zážitky, kdy jsme se tváří v tvář setkaly s lidmi ze zasažených oblastí. Neztratili úsměv a já je nestačila obdivovat,"  vzkázala Leová serveru idnes.cz.