Sir Elton John při svém koncertním turné zavítal před více než 30 lety do Moskvy. Tam tušil, že tlumočníka mu dělá nasazený agent KGB, a tak nelenil a svedl ho!  „Když jsem byl v Moskvě v roce 1979, měl jsem svého tlumočníka. Věděl jsem, že to je nasazený agent. Skončilo to tak, že jsme měli sex na střeše hotelu,“ přiznal Elton, který se se svou sexuální orientací netají.

Slavný zpěvák totiž plánuje další cestu do Ruska. Tentokrát to ale nebude kvůli koncertu, ale kvůli protestu homosexuálů proti zákonu, který omezuje jejich práva. Podle Eltona je to jeho povinnost tam být. „Předpokládám, že pojedu do Moskvy. Musím tam jet. Ale zároveň si musím pečlivě promyslet, co tam těm protestujícím řeknu.“ Jako gay totiž cítí povinnost podpořit obyčejný lid v jeho úsilí. Nedokáže dopředu určit, co se tam stane, ale pocit povinnosti je pro něj silnější než strach z represí.

Zda v roce 1979 špion po chvilce náruživého sexu opravdu přeběhl, už Elton neprozradil, vzpomínka s filmovým názvem »Špion, co mě vojel« si ale uchoval.  Jak to dopadne tentokrát je ve hvězdách, můžeme Eltonovi jen přát, aby na místě činu byl opět úspěšný.

Fotogalerie
2 fotografie