Cena se při dražbě vyšplhala na víc než 30 tisíc liber. Snímky pořídil amatérský fotograf Marc Weinstein, který se dostal podvodem do zákulisí, když se prokázal falešnou novinářskou průkazkou. Jediný další fotograf, který měl povolený vstup, měl smůlu - během koncertu mu došel film.

Před dražbou, kterou pořádala britská síň Omega Auctions, se cena 61 snímků i s copyrightem odhadovala na 15.000 až 20.000 liber. Dražba se ale nakonec zastavila na 30.680 librách. Podle dražební síně se novým majitelem fotografií stal "jihoamerický gentleman, který v současnosti žije ve Washingtonu a je velkým sběratelem memorabilií Beatles".

Vystoupení na stadionu Shea bylo největším koncertem Beatles a do té doby největším popovým koncertem kterékoli skupiny všech dob. Konalo se v době vrcholící "beatlemanie" a paradoxem je, že samotná hudba čtyř britských muzikantů nebyla povětšinou vůbec slyšet, protože zanikala v ječení davu 55.000 diváků.

Weinstein později vzpomínal, jak s pomocí podomácku vyrobeného novinářského průkazu ošálil policistu, aby ho odvedl do prostoru pódia. "Prostě jsem se tam vmísil," řekl. "Měl jsem svou metodu - jednoduše jsem se choval, jako bych tam patřil."

Fotogalerie
6 fotografií