Kariéra britského hudebníka, jenž se i po více než čtyř desítkách let po rozpadu »Brouků« stále drží na výsluní popularity, je lemována řadou superlativů. Jeho skladba Yesterday je nejhranější písní historie a on sám se dostal do Guinnessovy knihy rekordů jako nejúspěšnější hudebník a skladatel v dějinách populární hudby.

Prodal přes 100 milionů desek a v roce 2001 se stal prvním zpěvákem v popových dějinách, který vydělal více než miliardu dolarů (20 miliard korun). Další rekord si připsal za svůj sólový koncert v brazilském Riu de Janeiro, na nějž v roce 1990 přišlo 184 000 fanoušků.

Třikrát ženatý

V roce 1969 se po roční známosti oženil s americkou fotografkou Lindou Eastman (†57). V dubnu 1998 zemřela a Paul o ní dodnes tvrdí, že to byla jeho životní láska. O rok později svým třem dětem přivedl Paul »macechu«, bývalou modelku Heather Mills (43). Tu si vzal v roce 2002 a následujícího roku se jim narodila dcera Beatrice. Po šesti letech bouřlivého manželství však následoval neméně bouřlivý rozvod, po němž musel McCartney zaplatit bývalé manželce 775 milionů korun.

Loni se McCartney oženil potřetí. Jeho vyvolenou se stala Nancy Shevell (51), dědička velké speditérské fi rmy. Svatba se konala na radnici v londýnské čtvrti Marylebone – na stejném místě, kde si bral Lindu.

Osudové ženy

Linda Eastman (†57): S charismatickou fotografkou se Paul oženil 12. března 1969. Kromě Lindiny dcery Heather z prvního manželství, kterou adoptoval, spolu měli tři děti – Mary Annu, Stellu Ninu a Jamese Louise. V roce 1998 Linda zemřela na rakovinu prsu.

Heather Mills (43): Pár se seznámil na charitativní akci. Charitě se modelka začala věnovat po nehodě, při níž přišla v roce 1993 o levou nohu pod kolenem. Jejich manželství bylo stejně tak divoké jako následné rozvodové tahanice, jež trvaly dva roky. Heather tehdy tvrdila, že ji Paul mlátil, užíval drogy a v opilosti jí bral protézu. On jí pro změnu předhazoval milostné avantýry.

Nancy Shevell (51): Uprostřed rozvodových bojů s Heather Mills v roce 2007 se Paul seznámil s Nancy – bohatou americkou podnikatelkou, kterou si po čtyřleté známosti vzal. Nancy je dcerou majitele přepravní společnosti z New Jersey s ročním obratem kolem 400 milionů dolarů (asi 8,1 miliardy korun).

Fotogalerie
7 fotografií