Kristen v dětství být herečkou rozhodně nechtěla. Jako malou ji spíše fascinovalo psaní a proto se chtěla stát spisovatelkou. Jenže osud ji nadělil jinak a vzhledem k tomu, že oba její rodiče jsou z filmové branže, netrvalo dlouho a už v osmi letech Stewart zazářila poprvé v hlavní roli, i když teprve  jenom ve školním představení. I přesto si jí zde všimli producenti.

Ještě před velkým úspěchem v sáze Stmívání si zahrála ve filmu Welcome to Rileys (Svět podle Mallory), kvůli kterému musela intenzivně po dva týdny cvičit tanec u tyče. Role prostitutky a striptérky se jí mohla stát osudnou. Talentu a dřiny mladé herečky si totiž všiml majitel striptýzového baru v New Orleans a byl tak nadšený z jejího představení, že jí ihned nabídl práci.

Do podvědomí filmových fanoušků se Stewart dostala až díky zmíněné upírské sáze. Zatímco jedni filmy zavrhují, druzí, zejména mladí, je bezmezně obdivují. Faktem přese vše zůstává, že díky "upírům" se Stewart umístila na prvním místě seznamu nejlépe placených hereček Hollywoodu s ročním příjmem skoro 35 milionů dolarů (bezmála 700 milionů korun).

Fotogalerie
12 fotografií