Na fanoušky, kteří se vypravili na její koncert do Los Angeles, si Madonna připravila poněkud nevhodné překvapení. Mezi písněmi totiž oznámila, že s nimi chce zapříst »vážný hovor«. Palčivým tématem se stala právě Pákistánka Malala Yousafzai, kterou postřelili ozbrojenci islámského hnutí Tálibán.

„Čtrnáctiletá dívka byla postřelena ve školním autobuse, protože psala deník o tom, jak je pro ni důležité vzdělání. Tálibán zastavil její autobus a postřelil ji. Chápete, jak je to odporné a absurdní?“ rozčilovala se Madonna na pódiu.

18 tisíc lidí jen zíralo

„Podporujte vzdělání! Podporujte ty, kteří podporují ženy,“ pokračovala v plamenné řeči. A poté, co ještě stačila říct, že ji informace o Malale rozplakala, věnovala dívce píseň Human Nature, při níž se svléká. Osmnáct tisíc návštěvníků koncertu zůstalo v tu chvíli v šoku…

Když chtěla Madonna vyjádřit podporu Baracku Obamovi na koncertě ve Washingtonu, napsala si jeho jméno na záda. Nápis »překvapivě« odhalila při striptýzu. Teď udělala to samé, jen s tím rozdílem, že její záda zdobilo jméno Malala.

Tálibán hrozí smrtí

Jak se zdá, politická témata Madonně moc nejdou. Za striptýz ji už odsoudily stovky fanoušků a britský deník Daily Mail napsal, že se jedná o »nejnevhodnější projev podpory«. Madonna nepotěšila ani Tálibán. Ten totiž oznámil, že dívku, která zůstává v kritickém stavu v nemocnici, zabije.

Fotogalerie
17 fotografií