Koncert skupiny Spice Girls by jedním z nejvíce očekávaných vystoupení na slavnostním ukončení letních olympijských her v Londýně. A Spice Girls určitě nezklamaly.

Před očima tisíců sportovců a téměř miliardy diváků u televizních obrazovek "Spajsky" rozjely svoji show. Na jeviště přijelo pět typických anglických taxíků a na každém z vozu byla jedna zpěvačka. Každý z taxíků měl přitom odrážet individuální osobnosti jednotlivých zpěvaček.

Hromový aplaus se spustil, když skupina ve složení Mel C, Victoria Beckham, Mel B, Geri Halliwell a Emma Bunton zazpívaly píseň Wannabe, která je nejúspěšnější písní ženské hudební scény v historii.

Energicky nabuzená Victorie se při vystoupení blýskla dokonalými černými šaty bez ramínek, zatímco Geri vyrazila všem mužům dech ultrakrátkými červenými šaty. Emma zůstala věrná své pověsti Baby Spice a zvolila krátké růžové šaty.

Mel C by nikoho nepřekvapila, kdyby na jeviště vběhla v teplákách a tílku a potvrdila tak svoji image sportovkyně. Byla to ale Mel B, která všem vyrazila dech odvážným overalem, který odhaloval veškeré křivky v celé jejich kráse. 

Televizní kamery, které snímaly VIP lóže, dokonce přistihly starostu Londýna Borise Johnsona, kterak se nechává unést a milionům fanoušků u televizních obrazovek zatancoval na hit Spice Up Your Life. Dokonce i premiér David Cameron neodolal a kamery ho zastihly při tanečních kreacích.

Londýnské olympijské hry byly zatím posledním místem, kde bylo možné spatřit tuto kapelu na vlastní oči. Po úchvatném koncertu se zpěvačky neubránily emocím a i jindy skeptická Victoria Beckham napsala na svůj profil na Twitteru: "Dokázaly jsme to holky, miluji vás." Zatímco Geri děkovala všem fanouškům.

Nejúspěšnější dívčí kapela v historii se dala dohromady téměř před 16 lety a jejich cestu ke hvězdám nastartovalo premiérové album Wannabe. Skupina, která prodala přes 75 milionů alb, se rozpadla v roce 2001.

Fotogalerie
14 fotografií