Katie si již týdny před ohlášením rozvodu pronajala v New Yorku byt, který poslouží jí a dcerce Suri (6) jako úkryt. V domě Toma Cruise už nemohou být. Hollywoodský herec si totiž pod jednu střechu nastěhoval jak matku, tak sestru, které obě vyznávají scientologii. Stejně tak celý personál v Cruisově sídle, který tím má pod svou kontrolou.

Sledoval ji na každém kroku

Katie, vychovaná katolička, konvertovala po sňatku k scientologii, ale nikdy ji plně nepřijala za svou. Vadilo jí, že ve vztahu hraje »druhé housle« a musí být svému choti vždy po ruce.

Cruise jí dokonce věnoval mobil s GPS lokátorem, díky kterému ji mohl kdekoliv sledovat. „Chci vědět, že se máš vždycky dobře,“ řekl jí k dárku.

Suri by vymyli mozek

Hlavním důvodem rozvodu je ale Suri, která dosáhla věku, ve kterém výchovu dětí scientologů přebírá církev, mnohými nazývaná sektou. Katie se bála, že by Tom Suri poslal ke scientologické organizaci Sea Org, která se bez rodičů stará o vzdělání dětí.

Bývalí členové církve ale Sea Org označují za výcvikový tábor scientologů s vojenskými podmínkami, kde je dětem vymýván mozek.

15 milionů dolarů a vila za rozvod

Katie podle svých známých Toma stále miluje, ale dcerka je pro ni vším. Rozhodla se tak, že dá přednost lásce mateřské než partnerské. Podle jejích známých si najala »armádu « právníků, aby získala Suri do své péče.

Na základě rozvodové smlouvy by měla Katie dostat 15 milionů dolarů a vilu v hodnotě 35 milionů dolarů.

Katie sledují scientologové

Herečka je přesvědčená, že ji i dceru už několik dní sledují scientologové. Před sídlem Toma Cruise ji totiž pozorovala podezřelá dvojice mužů maskovaných slunečními brýlemi. Když se obě ukryly v novém newyorském bytě, oba muži je následovali i tam. Jeden z nich měl dokonce miniaturní videokameru.

Katie na podezřelé muže nakonec zavolala policii. Strážníkům řekli, že ve voze, ve kterém se ukrývali, prý čekají na někoho, kdo má přijet autobusem. Církev údajně věděla o plánech Katie dříve než sám Tom, a nechala ji proto celou dobu sledovat.

Fotogalerie
7 fotografií

Scientologická církev

✔ Celosvětově má 120 tisíc přívrženců

✔ Zakladatelem byl v roce 1954L. Ron Hubbart, spisovatel sci-fi

✔ Scientologové musejí ročně odevzdávat 10 až 20 % svých příjmů

✔ Děti pro ně nejsou děti, ale muž nebo žena

✔ Jádrem scientologie je víra v duchy mimozemšťanů, kteří na sebe nabalili psychické problémy a poletují s nimi po Zemi; tím zatěžují lidi, kteří psychickou rovnováhu získají zpět jedině auditingem, placeným sezením, při kterém je duše člověka očištěna

Je Tom Cruise gay?

Již několik let kolují zvěsti o tom, že je homosexuál a svou orientaci úzkostlivě tají, k čemu mu dopomáhá samotná církev. Svazek s Katie scientologové posvětili, ale údajně pro něj měli vybraných i několik dalších nevěst.

Když si Tom začal před několika lety udržovat od církve větší odstup, pohrozili mu údajně, že zveřejní jeho intimní záběry s jiným mužem. To samé se prý stalo i Johnu Travoltovi. Na něj už ale několik mužů podalo žalobu za sexuální obtěžování. Navíc existuje i fotografie, jak líbá neznámého muže u svého soukromého letadla.