Ozzy s manželkou Sharon se radovali z narození své první vnučky, slzy štěstí, ale vystřídaly slzy smutku. Necelý měsíc si Osbournovi žili bezstarostě, nyní se bojí o život syna.

"Kdybych to byl já, budete si myslet, že se s tím už nějak vyrovnám, ale Jack je tak dobrý chlap," reagoval Ozzy a jeho choť Sharon se připojila. "Mám pocit, že je to v něčem moje chyba. Pořád myslím na to, co jsem jedla nebo pila v těhotenství, jestli to na to nemělo vliv."

Jack má dceru Pearl Clementine se snoubenkou Lisou Stelly. I pro ni to byl samozřejmě velký šok. Kdykoli totiž může zůstat s dítětem sama. Nemoc je nevyzpitatelná.

"Byl jsem naštvaný, frustrovaný a pořád si říkal, proč teď? Mám rodinu a to mělo být přece to nejdůležitější na světě," naříkal Jack v rozhovoru pro magazín Hello!.

Jack zjistil, že má nevyléčitelné onemocnění poté, co náhle ztratil polovinu vidění v pravém oku. Rozstroušená skleróza snižuje délku života až o deset let, ovlivňuje nervové buňky v míše a mozku. Mezi hlavní příznaky patří třes, závratě, problémy s řečí a pamětí.

Fotogalerie
8 fotografií

Co je roztroušená skleróza?

Toto onemocnění postihuje centrální nervový systém. Jeho průběh je nepředpovídatelný od minimálních tělesných postižení až po těžkou invaliditu. Jeho příčiny nejsou objasněny. Nemoc nejdříve zasáhne oblasti, které jsou odpovědné za čití, koordinaci a pohyb. Roztroušená skleróza zasahuje tzv. bílou hmotu mozku, kudy se vedou povely ke svalům a nervové vzruchy ze smyslových orgánů.