Moderátorka OPRAH WINFREY: Zámek pro hvězdu

Nejslavnější moderátorka světa Oprah Winfrey (58) má dům v kalifornské Santa Barbaře a její usedlost má dokonce i přezdívku – Srdeční zámek. Dům má téměř 7000 metrů čtverečních, 6 ložnic, 14 koupelen, 10 krbů a domácí divadlo. Nejvíce ceněný je však park, v němž se »zámek« rozkládá, ve kterém nechybí umělé jezírko se vzácnými druhy ryb.

Herci KURT RUSSELL A GOLDIE HAWN: Do Kanady kvůli hokeji

Američtí herci Kurt Russell (61) a Goldie Hawn (66) se přestěhovali do kanadského Vancouveru, aby podpořili snahy svého syna o hokejovou kariéru. Jejich dům v tudorovském stylu má hodnotu 5,4 milionu kanadských dolarů (cca 102 milionů korun). Má pět ložnic a 11 krbů, fitness centrum, velkou společenskou místnost a jídelnu, propojenou s moderně zařízenou kuchyní.

Zpěvačka MADONNA: Může jen litovat

Popová ikona Madonna (53) zanechala po rozvodu usedlost ve Wiltshire v Anglii v ceně 9 milionů liber (cca 279 milionů korun) svému exmanželovi, režiséru Guy Ritchiemu (43). Madonna s Guyem zůstali přáteli, a tak sem zpěvačka i s dětmi často jezdí na návštěvu, nadýchat se anglického venkova.

Herec  GEORGE CLOONEY: Italské prázdniny

Jeden z nejpřitažlivějších herců světa George Clooney (51) si usedlost Villa Oleandra v Toskánsku pořídil v roce 2001. Dům má 25 pokojů, velký bazén, letní divadlo a velkou garáž pro Clooneyho oblíbené motorky. V nedalekém městečku Laglio je americký herec velmi oblíbený u místních restauratérů, rád tam ochutnává víno a hostí své přátele, například Angelinu Jolie, Brada Pitta, Catherinu Zeta-Jones nebo Michaela Douglase. Mezi jeho sousedy patří například Donatella Versace.

Komik  JERRY SEINFELD: 8 koupelen, 13 krbů

Americký komik Jerry Seinfeld (58), jehož show známe i z českých televizí, má nádherný dům v East Hamptonu ve státě New York. V roce 2000 ho koupil za 32 milionů dolarů (cca 640 milionů korun). Usedlost se skládá ze tří budov, v nichž je dohromady 24 pokojů, 8 koupelen a 5 sprchových koutů, 13 krbů, fitness centrum, venkovní i vnitřní bazén, tenisový kurt, bowlingová dráha, hudební pokoj i kuřárna a vinný sklípek. Ročně ho udržování domu stojí 208 000 dolarů (cca 4 160 000 korun)

Herečka SANDRA BULLOCK:Dům na ostrůvku

Americká herečka Sandra Bullock (47) vlastní několik nemovitostí (např. v Texasu, Wyomingu, Austinu nebo v jižní Kalifornii), mezi nejhezčí byl však zařazen její dům na ostrůvku Tybee v Georgii. Milion dolarů ji stála rekonstrukce třípatrového domu v roce 2001, další milion utratila za oplocení pozemku, aby si uchránila soukromí. Ostrůvek v řece Savannah je známý svou panenskou přírodou a byla tu natáčena i řada filmů.

 

Fotogalerie
9 fotografií