Album Wasting Light vyšlo v dubnu loňského roku. Na jeho nahrávání se podílela klasická sestava Foo Fighters, tedy Dave Grohl (kytara, zpěv), Taylor Hawkins (bicí, vokály), Nate Mendel (basová kytara), Chris Shiflett (kytara) a Pat Smear (kytara). Bylo celé nahráno na analogovou magnetofonovou pásku u Grohla v garáži jeho domu v San Fernando Valley v Kalifornii. Při jeho vzniku nebyl použit žádný počítač ani software.   

Desku s písněmi jako Bridge Burning, Rope nebo These Days označila hudební kritika za pravděpodobně nejsilnější a nejucelenější desku, kterou za svou více než patnáctiletou kariéru Foo Fighters vytvořili. Na albu hostuje také baskytarista Krist Novoselic, který hrál společně s Grohlem i Smearem v kultovní skupině Nirvana.    

Foo Fighters v roce 1995 založili Dave Grohl, Nate Mendel, William Goldsmith a Pat Smear po smrti lídra Nirvany Kurta Cobaina. Pojmenovali se podle výrazu z druhé světové války označující neidentifikovaný létající předmět. Tři z jejich šesti studiových alb dostaly cenu Grammy v kategorii nejlepší rockové album. Jejich nejúspěšnější nahrávka The Colour And The Shape vyšla v roce 1997.

Fotogalerie
3 fotografie