Plesová sezóna je v plném proudu. Nově se bude letos v březnu konat první ročník založené tradice Masquerade ve Státní opeře Praha. Ta opírá své základy o proslulé maškarní bály na dvoře Ludvíka XIV. Na akci se budou nosit honosné šaty a masky, tudíž slibuje větší zábavu než jiné "snobské" plesy.

"Naším cílem je vytvořit událost, která zachovává tradice a klasické hodnoty královských oslav. Velmi důležitý je pro nás kulturní aspekt, ať již jde o výběr programu, jeho tematické a vzdělávací zaměření, nebo o společenské normy, na které se čím dál tím častěji zapomíná. Významným hostem, jehož účast očekáváme je Vicote Arthur de Soultrait z francouzského šlechtického rodu, který sahá právě až k Ludvíkovi XIV.," vysvětluje ředitelka projektu Kristiana Ghiuri.

Kromě Marka Vašuta, který bude celou akci moderovat, se na plese očekává i účast Pippy Middleton, která je spjata právě se značkou Vicomte A, jejíž je tváří. Dalšími hosty budou modelky Daniela Peštová, Petra Němcová, návrhář Osmany Laffita nebo zpěvačka Tonya Graves. Na ples se můžete dostat i vy, ceny vstupenek, které jsou už v prodeji, se pohybují v rozmezí dvou až deseti tisíc korun.

Fotogalerie
5 fotografií